Şi în 2015 / Spor de 100% pentru personalul care asigură continuitatea activităţii în spitale

267

Este oficial. Şi în acest an, angajaţii spitalelor şi ai unităţilor de asistenţă socială, care lucrează în zilele de repaus săptămânal, de sărbătorile legale şi în alte zile declarate libere, conform legii, vor primi un spor de 100% din salariul de bază. Conducerea Sanitas a obţinut conformarea printr-un document semnat de un oficial al MS.

Ca de fiecare dată sindicaliştii se străduiesc să obţină cât mai multe beneficii pentru cei pe care îi reprezintă. Anul trecut, conducerea SANITAS anunţa toţi conducătorii unităţilor sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială că “munca prestată de personalul care lucrează în vederea asigurării continuităţii activităţii, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu prevederile legale nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru, se plăteşte cu spor de 100% din salariul de bază şi a funcţiei îndeplinite”. Conducerea UJT SANITAS Gorj, pentru a întâmpina unele conflicte sociale, făcea atunci apel la conducătorii unităţilor mai sus menţionate să aplice prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, anexa III, cap. III, art. 2 alin. (1) şi (2).
În acest an, pentru a se asigură că situaţia este sub control, liderii SANITAS au transmis o adresă oficialilor Ministerului Sănătăţii, cerând să se precizeze opinia oficială a MS vizavi de plata zilelor de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile legale în care, în conformitate cu reglementările legale nu se lucrează. Răspunsul pentru sindicate a venit prompt, confirmându-se că şi în acest an se aplică prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, anexa III, cap. III, art. 2 alin. (1) şi (2).
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here