Şi-au luat şi fundaş central! Răducan: “Am stat 10 ore până şi-a dat acordul”

194

Pandurii Târgu Jiu a punctat din nou pe piaţa transferurilor. Aşa cum ne-au obişnuit, oficialii clubului gorjean au mizat din nou pe experienţă şi au adus un jucător consacrat. Fundaşul central Jordy Buijs a semnat un contract pentru un an cu trupa gorjeană, cu opțiune de prelungire. Apărătorul olandez de 27 de ani a evoluat în 2016 la formaţia Roda JC Kerkrade. De-a lungul carierei, acesta a mai bifat echipe cu tradiţie din “Ţara Lalelelor” precum Feyenoord, NAC Breda sau Hereenveen. Buijs a fost selecţionat în naţionala Olandei la Under 17, Under 18 şi Under 19. În acest an, a evoluat în 17 partide şi a marcat un gol. Este un fotbalist polivalent şi poate juca şi ca mijlocaş defensiv sau fundaş stânga. Cota de piață a fundaşului olandez este, conform transfermarkt.com, 800. 000 euro.
Preşedintele clubului Narcis Răducan a declarat că Buijs este înlocuitorul perfect al lui Cristi Săpunaru:
“E un jucător important, dintr-un campionat important. Ideea a fost că trebuia să-l înlocuim pe Cristi Săpunaru şi atunci când ai beneficiat de serviciile lui Săpunaru, nivelul s-a ridicat destul de mult şi trebuie să încercăm să ne apropiem de ce a fost anul trecut. Eu zic că am găsit omul potrivit, am avut o listă scurtă de câteva zeci de propuneri. Bineînţeles că decizia am luat-o împreună cu Petre Grigoraş. Este un fotbalist care a jucat meci de meci într-un campionat puternic, cel al Olandei, cu profil de lider, a fost şi căpitanul echipei. A fost crescut la Feyenord, sunt foarte bucuros că am reuşit, ieri, să-l conving, cred că am stat 10 ore pâna şi-a dat acordul”.
Oficialul clubului a admis că negocierile au fost greoaie şi din cauza faptului că fundaşul olandez ştia de problemele financiare existente la Pandurii. Cu toate acestea, se pare că prilejul de a evolua în competiţiile internaţionale l-a determinat pe fostul jucător de la Feyenord să accepte propunerea venită de la Tg-Jiu. “Sigur că orice jucător din străinătate are acces la toate informaţiile, ştie foarte bine tot ceea ce înseamnă Pandurii Tg-Jiu, am încercat să-i arăt un tablou corect pentru că voi lucra cu el şi nu-mi place să obţin semnătura unui jucător cu orice preţ. Din fericire, a semnat şi sunt fericit că am luat un pilon important în apărare. Sper să se acomodeze rapid, e prima oară când pleacă din Olanda, dar este foarte motivat să joace în cupele europene, aşa că sper să se acomodeze cât mai repede”, a declarat Răducan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here