Și-au luat mijlocaș de perspectivă

272

Încă nu se știe dacă Ropotan va mai veni sau nu la Pandurii, cert este însă că gorjenii caută și soluții pentru viitor, iar una dintre acestea ar putea fi Alexandru Răuță, un mijlocaș luat de la CS Mioveni.

Fost internațional de tineret, Alexandru Răuță a jucat șase ani la nivelul ligii secunde pentru FC Argeș și pentru CS Mioveni, însă a considerat că este momentul să facă pasul cel mare, spre fotbalul de performanță, așa că, de la începutul anului, impresarul său a fost în contact cu mai multe echipe din prima Ligă. Discuții s-au purtat cu Astra, Dinamo și CSU Craiova, dar de concretizat s-au concretizat doar cele cu Pandurii, echipă care a reușit să-și asigure serviciile mijlocașului pentru următoarele trei sezoane și jumătate: “L-am achiziționat pe Răuță de la Mioveni. Este un jucător pe care l-a vrut și Dinamo, un jucător extrem de interesant. Este fost component al naționalei Under 21”, a declarat Narcis Răducan, președintele grupării târgujiene.

Micul Bourceanu
Narcis Răducan consideră că Pandurii a făcut o afacere semnând cu Răuță, un jucător pe care pusese ochii din vară, dar atunci argeșenii au cerut o sumă mult prea mare: “Și anul trecut l-am vrut, dar atunci au cerut 250 mii euro. Acum am dat de zece ori mai puțin, era un jucător în ultimele 6 luni de contract”, a mărturisit președintele echipei gorjene. Acesta l-a comparat pe Răuță cu mijlocașul pe care Steaua tocmai l-a repatriat din Turcia: “Este un mic Bourceanu, tenace, un jucător bun de mijlocul terenului. Ne poate ajuta. Reprezintă un viitor pentru noi”. Comparația cu Bourceanu se limitează la stilul de joc, unul combativ, Răuță fiind cu 10 cm mai înalt decât mijlocașul Stelei, dar și cu 7 ani mai tânăr.

Mutu nu e o pierdere
Faptul că Mutu nu va juca în sezonul de primăvară pentru Pandurii nu este văzut ca o pierdere de către președintele echipei gorjene. “Nu regretăm că nu l-am luat pe Mutu. Sunt perspective să facă un sezon bun, dar depinde de el cum stă din punct de vedere fizic”, a declarat Narcis Răducan după ce fostul decar al naționalei a ales să semneze cu ASA Târgu Mureș, chiar primul adversar al Pandurilor din sezonul de primăvară. Răducan susține că atacantul care a făcut senzație în prima parte a sezonului în tricoul Pandurilor merită să îi fie acordat credit în continuare pe acest post și nu era oportună o presiune prea mare pe el în acest moment: “Noi îl avem în echipă pe golgheterul campionatului, pe Ioan Hora. Nu era bine să-l blocăm. Acestea sunt planurile noastre, sunt sigur că nu am greșit”, a mai declarat Răducan, care mai lasă de înțeles faptul că în această iarnă s-ar putea chiar renunța la aducerea unui alt atacant: “Chiar în urmă cu câteva zile am discutat cu Edi și am ajuns la concluzia că în vară trebuia să transferăm mulți jucători, acum ne trebuie doar câțiva”.

Edi vrea mai repede transferurile
Timpul se scurge și antrenorul Pandurilor și-ar dori ca în cât mai scurt timp să poată avea toți jucătorii la antrenamente, ultimele transferuri necesitând un timp mai mare de acomodare, iar campionatul se reia destul de repede: “E important pentru mine să reuşim să ne completăm lotul cu aceşti jucători într-un timp cât mai scurt, pentru că e important ca jucătorii transferaţi să aibă timp de adaptare, să se poată integra cât mai repede şi să parcurgă această perioadă alături de colegi. Vin apoi şi jocurile amicale şi vom avea o serie de jucători la echipa naţională şi, din nefericire, din cele patru jocuri planificate de noi, doar în două dintre ele vom avea toţi jucătorii la dispoziţie. De aceea nu este uşor pentru mine şi pentru staff-ul tehnic să încercăm să gestionăm cât mai bine această perioadă şi aşa cum am mai spus aşteptăm cu entuziasm să se materializeze toate transferurile”, a declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here