Și-a vărsat nervii pe păcănele. Amendat și pus să achite paguba

573

Un bărbat de 34 de ani din comuna Turcinești s-a ales cu amendă penală după ce a distrus un aparat dintr-o sală de jocuri de noroc din centrul municipiului Târgu-Jiu. Gorjeanul a fost condamnat pentru distrugere la plata unei amenzi de 1.800 de lei.

Nervos că a pierdut banii la păcănele, bărbatul a lovit cu pumnul în monitorul unui aparat de joc electronic, deteriorându-l. Fapta s-a petrecut în urmă cu doi ani, prejudiciul fiind estimat la 1.100 de lei.
„Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că inculpatul nu este angajat, își câștigă venitul lucrând ca zilier în construcții și, pe fondul consumului de alcool, obișnuiește să frecventeze sălile de jocuri de pe raza municipiului Târg-Jiu, județul Gorj”, potrivit rechizitoriului.
Într-o dimineață, băut fiind, gorjeanul a plecat la sală de jocuri de noroc din centrul municipiului Târgu-Jiu. „Aici, inculpatul s-a așezat la un aparat tip hot spot, a introdus o sumă de bani și a început să joace. La un moment dat, inculpatul a lovit cu pumnul ecranul aparatului, deteriorându-l”, mai spun anchetatorii.
Bărbatul este un client vechi al sălii respective. Pentru că nu are antecedente penale, tânărul a fost condamnat doar la amendă penală și la achitarea prejudiciului.
„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 1800 lei amendă penală, reprezentând 120 zile-amendă, cuantumul unei zile amendă fiind de 15 lei și va atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării dispozițiilor art. 63 din Noul Cod Penal privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii”, a decis Judecătoria Târgu-Jiu.
În plus, el va trebui să achite părții civile suma de 1.103,84 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale.
Sentința pronunțată vineri nu este definitivă.
I.I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here