Şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de cuţit

159

omor 1S-a certat cu mama sa din cauza banilor, şi s-a ajuns la omor. Nicolae Cruceru şi-a înjunghiat mama cu numeroase lovituri de cuţit în torace şi abdomen, pentru că nu era acasă cumnatul său, pe care vroia să-l bată. Acesta riscă până la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Pentru că i-a reproşat că nu şi-a luat banii înapoi de la cumnatul său, Maria Cruceru de 66 de ani, din satul Moi, comuna Bâlteni, a fost omorâtă de propriul fiu. Vorbim despre o crimă care s-a întâmplat luni, în jurul orelor 23:00. Nicolae Cruceru, un bărbat de 42 de ani, paznic la o societate comercială, era ştiut de vecini ca un om liniştit şi cu probleme psihice, însă nimeni nu îşi explică gestul lui. Când s-a întors de la serviciu, mama sa l-a întrebat de banii pe care i-a împrumutat cumnatului său. Se pare că bărbatul îi dădu-se cu împrumut 2.000 lei cumnatului, din care îşi recuperase 1.600. Nicolae a devenit nervos, şi, nefiind cumnatul acasă, pe care vroia să-şi verse nervi, şi-a înjunghiat mama. Lovit de remuşcări, criminalul a mers la un vecin al său, căruia i-a povestit ce s-a întâmplat. Aceştia au anunţat imediat Poliţia. „În jurul orelor 23:44, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că un bărbat de 42 ani şi-a înjunghiat mama. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, care a efectuat cercetarea locului faptei. Din primele verificări a rezultat că, autorul se afla în conflict cu cumnatul său, ambii locuind la aceeaşi adresă cu victima. În jurul orelor 23:00, fiul a revenit la domiciliu având asupra sa un briceag cu lama de 10 cm, însă deoarece cumnatul său era plecat, fără niciun motiv, şi-a înjunghiat mama, în mod repetat în torace şi abdomen, provocându-i decesul. Totodată s-a stabilit că autorul faptei se află în evidenţa Spitalului Judeţean Gorj cu afecţiuni psihice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Bogdan Scafeş. Nicolae a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal pentru omor calificat. La ieşirea din sediul IPJ Gorj, când bărbatul a fost dus de către poliţişti, pentru a fi prezentat magistraţilor, acesta şi-a recunoscut vina şi a povestit cu lux de amănunte cum şi-a omorât mama. „Mi-am ucis mama. Regret ce am făcut. I-am dat împrumut cumnatului nişte bani, 2.000 împrumutaţi, mai avea 400 să-mi dea. Cu el am vrut să mă răfuiesc, dar nu era acasă şi într-un moment de furie mi-am ucis mama. Am avut un cuţit la mine, iniţial am vrut să-l speri, am vrut să-l bat.

Într-un moment de furie mi-am ucis mama. Când mi-a apărut maică-mea în faţă, ridicată de pe fotoliul, atunci mi-am pierdut controlul”, a spus criminalul. Trupul neînsufleţit al Mariei Cruceru a fost dus la Serviciul de Medicină legală pentru efectuarea necropsiei. Nicolae riscă între 15 şi 25 ani de închisoare pentru omor calificat, dar judecătorii vor ţine cont şi de faptul că bărbatul suferea de afecţiuni psihice.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here