Și-a pus viața în pericol pentru a salva o pisică

313

Un pensionar din Târgu-Jiu a făcut, ieri, un gest impresionant. Bărbatul de 71 de ani și-a pus viața în pericol pentru a salva o pisică din subsolul blocului în care locuia, pe strada Lotrului, din municipiu. Bătrânul a rămas blocat și a început să strige după ajutor. O vecină a sunat imediat la 112.

„Uneori, din dorința de a face bine, ne putem pune viața în pericol. În această dimineață, un apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 semnala faptul că o persoană este blocată în subsolul unui bloc situat pe strada Lotrului, din municipiul Târgu-Jiu. La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, care au constatat că în subsolul blocului, care era plin cu apă și multe alte resturi, se afla un bărbat în vârstă de 71 de ani, căruia doar capul i se mai vedea. Bărbatul a auzit o pisică în subsol care mieuna disperată pentru că nu mai găsea ieșirea. Sufletul mare al bărbatului nu a putut rămâne indiferent la această situație și imediat bărbatul și-a făcut un plan individual de salvare a bietului animal.

A intrat în subsolul blocului și a salvat pisica însă, cum bărbatul nu mai este la prima tinerețe, a rămas blocat în subsol, apelând la varianta de rezervă: strigătul pentru ajutor! Din fericire, strigătele lui au fost auzite de o femeie care trecea prin zonă. Aceasta nu a luat în calcul un plan individual de salvare a bărbatului și a luat decizia cea mai bună: a cerut ajutorul pompierilor. Băieții noștri l-au scos pe bărbat din subsolul blocului în pragul hipotermiei, însă și-a revenit rapid, urmele spiritului său civic rămânând doar hainele ude leoarcă și mirosul foarte greu. Cu toții trebuie să dăm dovadă de spirit civic pentru că acesta este o dovadă a bunei educații, însă trebuie să punem în balanță capacitățile pe care le deținem și să nu ne punem viața în pericol”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Sfatul pompierilor pentru cei care se confruntă cu astfel de situații este să nu rămână indiferenți, dar să nu apeleze la teribilism, ci să ceară ajutorul salvatorilor.
L.F.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here