Şi-a lovit soţia cu toporul. Femeia, operată de urgenţă!

1128

Încă un caz grav de violenţă domestică în Gorj. Chiar în a doua zi de Paşte, o femeie din comuna Turcineşti a ajuns pe masa de operaţie, după ce a fost lovită cu toporul de către soţul său. Victima a cerut ordin de protecţie împotriva bărbatului violent. Potrivit medicilor, femeia are nevoie de 20 de zile de recuperare.

Clipe de coşmar pentru o femeie din comuna Turcineşti. În loc să petreacă în linişte sărbătorile pascale, femeia a avut parte de scandal şi loviri. Într-un acces de furie şi pe fondul consumului de alcool, bărbatul a lovit-o pe soţia sa cu un topor în piciorul drept, în zona gambei. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior aceasta fiind transferată la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, pentru a putea fi operată.
Tot în aceeaşi zi, 29 aprilie, femeia a formulat plângere penală pe numele soţului, pe care îl acuză de violenţă în familie şi lovire. Mai mult, potrivit certificatului medico-legal, femeia necesită pentru vindecare 18-20 de zile de îngrijiri medicale, conform concluziilor preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj.
Totodată, femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului, cerând ca acesta să fie evacuat din casă şi să fie obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de ea şi de locuinţa acesteia.
La instanţă, bărbatul a recunoscut şi regretat actele de agresiune exercitate asupra nevestei. El a cerut să nu fie evacuat din locuinţă, întrucât soţia urmează să plece în Italia şi trebuie să aibă grijă de gospodărie. Femeia a înştiinţat instanţa că urmează să meargă la locuinţa fiicei din Italia, unde va face proceduri de recuperare medicală, iar în acest fel soţul violent poate locui în continuare la imobilul din Turcineşti.
În aceste condiţii, o instanţă a Judecătoriei Târgu-Jiu l-a obligat pe bărbat să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de victimă, măsură suficientă pentru a asigura protecţia victimei, în condiţiile în care aceasta nu doreşte să se întoarcă în domiciliul comun. Ordinul a fost instituit pe o durată de 3 luni, începând din data de 3 mai.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here