Și-a lovit mama cu telefonul în cap. Femeia – la spital, agresorul, ținut la distanță!

1235

Calvar pentru o femeie din comuna gorjeană Mătăsari, care a ajuns la spital chiar de 8 martie, după ce a fost agresată de fiul său. Femeia a cerut ajutorul poliției, dar și a judecătorilor, pentru obținerea unui ordin de protecție împotriva fiului violent. Instanța a decis ca bărbatul să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de reclamantă, pe o perioadă de două luni.

În loc de recunoștință și cuvinte de mulțumire, un bărbat din Mătăsari și-a agresat mama chiar în ziua de 8 Martie. I-a spart capul cu un telefon, femeia având nevoie de îngrijiri medicale.
„În fapt, s-a arătat că, în data de 08.03.2023, ora 21:00, pe fondul consumului de alcool, agresorul s-a prezentat la locuința victimei, mama sa, și i-a cerut bani împrumut, însă din cauza refuzului victimei, a lovit-o în zona capului, azvârlind telefonul mobil peste gard, în zona capului acesteia. Din cauza leziunilor suferite, victima a fost transportată la Spitalul Municipal Motru, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au reținut anchetatorii.
Femeia s-a adresat poliției pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, iar ulterior, instanței de judecată.
„În urma analizei probelor produse anterior emiterii ordinului provizoriu de protecţie, reiese existenţa unui mediu conflictual între părţi, care degenerează într-un comportament neadecvat, agresiv psihologic din partea pârâtului, fapt care îi creează o stare de teamă victimei cu consecinţa producerii unor suferinţe emoţionale și psihice pentru reclamantă”, a reținut instanța.
Femeia a cerut ca fiul ei să păstreze distanța față de ea și de locuința acesteia din satul Croici. Judecătoria Motru a admis cererea şi a dispus „emiterea unui ordin de protecţie în favoarea victimei reclamante” și „obligă pârâtul-agresor să păstreze o distanţă de 50 m faţă de victima reclamantă, respectiv faţă de locuința acesteia”.
Măsurile dispuse au fost stabilite pentru o perioadă de două luni. „Va pune în vedere pârâtului-agresor că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti. Potrivit art.44 alin. 3 din Legea nr. 217/2003, atrage atenția reclamantei-victimă că respectarea ordinului de protecţie este obligatorie şi pentru persoana protejată prin intermediul său”, a mai decis instanța.
I.I.