SGA Gorj, intervenție la Novaci. Râul Gilort a ieşit din albie

1712
Administraţia Bazinală de Apă Jiu a intervenit, vineri, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, pe râul Gilort, amonte de MHC 4 Novaci, unde s-au produs eroziuni de mal care au favorizat ieşirea apei din albie.
“Într-o primă fază angajaţii A.B.A Jiu au executat un dig de pământ cu lungimea de 15 ml, poziţionat transversal, consolidat cu 50 de saci umpluţi cu nisip, pentru dirijarea apei spre cursul iniţial. Acţiunea de prevenire a continuat, pentru consolidarea digului de pământ  intervenindu-se cu încă 150 saci cu nisip. Totodată, s-au pus în operă  140 tone piatră de carieră pentru consolidarea digului de pământ”, anunță instituția.
ABA Jiu reaminteşte că în urma ploilor abundente căzute joi şi vineri, s-au înregistrat cantităţi mari de precipitaţii ( la S.H.Novaci – 35.0 l/mp şi la P.P.Rânca -92.0 l/mp) şi, care, în contextul instituirii codului roşu meteorologic de precipitaţii abundente pentru zona montană şi submontană a judeţului Gorj, au produs creşteri importante de debite şi viituri pe râul Gilort.
Astfel, în amonte de MHC 4 Novaci s-au produs eroziuni de mal pe râul Gilort, care au favorizat ieşirea apei din albie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here