SGA Gorj continuă acţiunile de curaţare a albiilor râurilor

214

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj continuă seria acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei. Astfel, şi în perioada următoare echipele din cadrul instituţiei realizează acţiuni de igienizare şi curăţare a albiilor râurilor şi a malurilor acestora.

În cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, care a avut loc miercuri, la Prefectura Gorj, Teodor Popescu, şeful SGA Gorj a prezentat raportul activităţii, precum şi acţiunile întreprinse cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. “Formaţiile de lucru din cadrul SGA au curăţat cursurile de apă începând cu Tismana şi terminând cu Gilortul. Se realizează în continuare acţiuni de curăţare pe cursurile de apă”, a precizat Teodor Popescu.
De asemenea, acesta a mai menţionat că “În acest an, motto-ul sub care s-a celebrat Ziua Mondială a Apei a fost «Apa şi energia: interdependenţe fundamentale» îndeamnă către o mai strânsă cooperare între ministerele şi sectoarele interesate, vizând cuplarea cerinţelor crescânde de energie cu gestiunea durabilă a resurselor de apă – în cadrul unei economii ecologice. Interdependenţa apă-energie are multiple aspecte. Producţia de energie poate afecta calitatea apei, dar energia este esenţială în alimentarea cu apă a populaţiei (tratarea apei) şi reducerea poluării prin epurarea apelor uzate. Puterea hidro joacă un rol important şi stabil în furnizarea de cantităţi mari şi sigure de energie «verde»”.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here