Sfaturi și recomandări pentru a juca blackjack ca un adevărat profesionist

595

manca castigatoare – blackjack
Blackjack are o istorie lungă, fiind unul dintre cele mai vechi jocuri din cazinouri. A apărut în Statele Unite, undeva în secolul al XIX-lea, însă originea exactă este încă foarte controversată.
Aparent jocul de blackjack este simplu, se desfășoară rapid, bazat pe reguli simple. Nu ai nevoie de prea multă experiență pentru a începe să practici jocul de blackjack. Putem spune că e înșelător de simplu pentru începători.
Însă, dacă vă doriți să jocați blakcjack la un nivel profesionist, atunci pregătiți-vă să învățați și să respectați destul de multe reguli. Mai jos veți regăsi câteva sfaturi ce vă vor ajuta să vă optimizați șansele de câștig.
Blackjack este un joc de hazard, contează foarte mult ce cărți veți avea și modul în care vă jucați mâna. Însă există câteva reguli ce vă pot ajuta să fiți mai atenți când practicați aceste jocuri și, totodată, să vă ajute să vă optimizați șansele de câștig. Nu există o rețetă de succes și garantată, dar poți diminua riscul de a pierde.
Dacă alegeți să jucați blackjack într-un cazinou stradal/clasic, este foarte important să alegeți masa potrivită în funcție de bugetul pe care doriți să îl jucați. De exemplu, atunci când vizitezi un cazinou online, ai avantajul de a alege între multe mese cu bugete diferite. În plus, acum puteți juca cu dealeri adevărați datorită tehnologiei livestream. În acest tip de platformă vei găsi American, multihand sau orice versiune de blackjack care îți place cel mai mult. Așadar, înainte de a încerca aceste jocuri la un cazinou tradițional, profitați de comoditatea digitală și bucurați-vă de a juca și de a practica jocurile de blackjack online pe acest site web de top.
Este important ca masa să aibă cât mai puți adversari, iar dealerul amestecă pachetele de cărți înainte de fiecare mână. Pe lângă aceasta, este, de asemenea, important să alegeții o masă care acceptă un pariu minim accesibil, fără a vă depăși bugetul.

Când vă așezați la o masa de blackjack, alegeți-vă o poziție avantajoasă în ecuația jocului. Jucătorii mai experimentați se așează la ultima casetă. Astfel puteți vedea ce cărți primesc adversarii și să luați deciziile corespunzătoare, conform strategiei adoptate.

La fel ca și în cazul altor jocuri, este foarte important să aveți o atitudine sigură, calmă. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac jucătorii de blackjack este să-și piardă calmul. Este de înțeles că o mână pierzătoare poate să vă frustreze, dar stresul sau supărarea vă poate întuneca judecata și sunt mari șanse să luați decizii pripite / greșite ce vă vor aduce și alte pierderi.

Este important să rămâneți concentrați și focusați pe joc. Acest lucru este important pentru toate formele de jocuri online sau în cazinourile clasice. Nu vă lăsați distrași de ce se întâmplă în jurul vostru. Practicarea blackjack-ului la o masa dintr-un cazinou din Las Vegas sau la orice masa cu un dealer live este total diferită de cazinourile online.

Legenda tabelului:
S = Stand
H = Hit
Dh = Double (if not allowed, then hit)
Ds = Double (if not allowed, then stand)
SP = Split
Uh = Surrender (if not allowed, then hit)
Us = Surrender (if not allowed, then stand)
Usp = Surrender (if not allowed, then split)
 Acceptați pierderile și este important să vă ridicați de la masa atunci când simțiți vă v-a părăsit norocul. Ca jucător profesionist de blackjack, este important să conștientizați că există și mâini pierzătoare, că nu puteți câștiga mereu. În loc să vă urmăriți pierderile și să încercați să vă recuperați banii, făcând greșeli tactice, mai bine luați o pauză.

Odată ce v-ați așezat la masă, este important să știți toate regulile, să aveți o strategie definită și să fiți foarte concentrați pe joc. Asta înseamnă că trebuie să stăpâniți foarte bine toate regulile și să știți când să dublați miza, cănd să faceți split sau cănd să vă retrageți.

Regulile de bază la jocul de Blackjack:

 • Scopul principal în black jack este de a învinge mâna dealer-ului, fără a depăși suma cărților 21.
 • ­În jocul de blackjack, cărțile de la 2 la 10 au valoarea scrisă pe ele. Toate celelalte cărți – J, Q, K – au valoarea 10. AS-ul are valoare 1 sau 11 în funcție de mâna jucătorului și preferințele acestuia.
 • Fiecare jucător primește 2 cărți afișate tuturor, în timp ce dealereul va avea 2 cărți, una cu fața în jos. Câștigă cel ce are suma cărților cea mai apropiată de 21 sau chiar 21 (Blackjack).

După ce cărțile au fost împărțite, jucătorul poate opta pentru una dintre cele 4 opțiuni:

 • Hit: mai solicită o carte
 • Stand: nu dorește carte
 • Double Down: dublează suma și mai ia o carte
 • Split: opțiunea când jucătorul are 2 cărți de aceeași valoare și dorește să formeze două mâini, evident prin dublarea pariului. Apoi cele două mâini se joacă după regulile de bază.
 • Surrender: jucătorul are posibilitatea de a se retrage după primirea celor două cărți și primește jumătate din suma pariată.
 • Soft 17: când suma cărților este sub 17, dealerul mai trage o carte. Atunci când suma celor două cărți este egală sau mai mare față de 17, atunci dealerul nu mai trage a treia carte.
 • Blackjack: dacă în urma împărțirii cărților, un jucător are suma cărților 21, atunci el are Blackjack și primește un bonus din suma pariată.

În jocul de blackjack, este important să puteți ține evidența cărților. Numărarea cărților este o abilitate pe care va trebui să o exersați în mod frecvent pentru a deveni mai buni. Această abilitate trebuie antrenată în condiții de gălăgie și factori perturbatori. Dacă vă place să jucați blackjack în cazinourile clasice, zgomotul este present și trebuie să fiți foarte concentrate pentru a nu vă lăsa distrași de ce se întâmplă în jurul vostru. E un sfat menționat mai sus.

Dacă vă place să jucați blackjack online, situația este mult mai relaxantă, având un mediu familiar și unde puteți să vă controlați factorii perturbatori din jur. Însă, chiar și așa, rămâneți concentrați pe joc.

Căutați un ghid de blackjack pentru a învăța constant. Nu vă îngrijorați dacă la început veți face unele greșeli de începător și nu sunteți la fel de bun pe cât vă doriți. Experiența vine odată cu timpul și cu exersarea.

Trebuie să știți că strategiile din tabel sunt validate în două moduri:

 • Blackjack este un joc bazat pe teoria probabilităților, care utilizează matematică complex.
 • Al doilea mod implică utilizarea computerilor pentru a simula mii de combinații de blackjack, care sunt folosite de jucători în diferite strategii. Astfel se pot depista cele mai bune combinații pentru determinarea celor mai bune rezultate (care provoacă cele mai mici pierderi).

Însă, așa cum am spus și mai sus, nimeni nu poate garanta o strategie sau o combinație. Până la urmă Blackjack este un joc bazat pe noroc. Jucați Blackjack ca un adevărat profesionist, fiți cumpătați și luați deciziile la calm. Totul trebuie să fie o distracție, o relaxare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here