Sfaturi pentru organizarea frigiderului și păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp

1484

Potrivit Națiunilor Unite, aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global pentru consumul uman sunt risipite în fiecare an. Sfaturi pentru organizarea frigiderului.
Noile cercetări de la Samsung arată că factori precum necunoașterea metodei recomandate de depozitare a produselor alimentare, în frigider sau în cămară, contribuie la această risipă inutilă.
Tehnologia a avansat într-o asemenea măsură încât frigiderele au cele mai recente progrese care reduc risipa de alimente. De la posibilitatea personalizării temperaturii și umidității în unele compartimente, până la etichete cu termene de valabilitate pentru a consuma produsele în timp util.
Pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de organizare a alimentelor, Samsung a oferit câteva sfaturi pentru a profita la maximum de produsele dvs. și pentru a reduce risipa.

Sfaturi de răcire
– Cunoașteți nevoile specifice de temperatură ale fiecărui aliment. De exemplu, dressingurile și sosurile nu necesită temperaturi foarte scăzute și sunt cel mai bine păstrate pe rafturile din ușa frigiderului pentru a le ține la o parte și a face mai vizibile alte alimente perisabile. Între timp, rafturile superioare ale frigiderului sunt ideale pentru alimentele care trebuie păstrate la rece, cum ar fi lactatele, iar compartimentele inferioare sunt cele mai bune pentru cele care se pot deteriora ușor.

Frigider Samsung cauta pe Emag
– Se recomanda refrigerarea fructelor si legumelor in sertarele inferioare ale frigiderului si, dacă acest lucru este posibil, ajustarea setărilor de umiditate pentru a mentine mereu conditii optime în aceste compartimente. Cu toate acestea, nu toate fructele și legumele trebuie puse în frigider. De exemplu, avocado, piersicile și pepenii verzi ar trebui păstrate la temperatura camerei, dar ar trebui să fie refrigerate odată ce sunt coapte pentru a le crește durata de valabilitate.
– Carnea crudă, carnea de pasăre și peștele, pe care nu le înghețați, trebuie refrigerate în compartimentele inferioare ale frigiderului. Asigurați-vă că le împachetați pentru a preveni răspândirea sucurilor și contaminarea altor alimente, reducând potențialele deșeuri.
– Amintiți-vă să verificați indicațiile produselor precum sosuri, băuturi sau produse în borcane de sticlă care recomandă refrigerarea lor numai după deschidere.
– Este important să cunoașteți aspectul intern al frigiderului dvs. și o idee bună este să modificați locația compartimentelor astfel încât acestea să se adapteze la alimentele pe care le cumpărați. Frigiderele cu congelator de sus și de jos oferă spațiu generos de depozitare la o adâncime standard care răcește uniform interiorul frigiderului.
– Păstrați la vedere alimentele care sunt mai aproape de data de expirare și cele mai proaspete alimente în partea din spate a frigiderului, astfel veți folosi mai întâi alimentele cele mai vechi și veți evita stricarea acestora. Mâncarea pe care o păstrați în fundul frigiderului va rămâne la fel de proaspătă. Tehnologia ajută, de asemenea, să se asigure că fiecare zonă își menține temperatura ideală și asigură că întregul frigider sau combina ta rămâne rece mai mult timp, reducând risipa.
– Congelați peștele, puiul și carnea roșie în diferite spații din congelator și separați-le pe porții în recipiente de plastic. De asemenea, puteți marca fiecare pachet pentru a ști exact ce dezghețați și nu reînghețați după folosire. Frigiderele de astăzi au tehnologia No Frost pentru a menține o temperatură uniformă în congelator și pentru a preveni acumularea de gheață, eliminând nevoia de dezghețare sau impactul nedorit asupra depozitării interne.
-Pe raftul de sus al frigiderului: Acesta este un loc bun pentru a depozita produse lactate și carne gătită. Frigiderele cu congelator inferior vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a refrigera articole mai mici și sticle de vin.
– Pe raftul din mijloc: Un spațiu mare pentru depozitarea alimentelor care pot fi ușor deteriorate, cum ar fi carnea crudă, peștele sau puiul pentru a preveni contaminarea încrucișată.
– Pe raftul inferior: Ideal pentru fructe si legume, intrucat sertarele sunt concepute pentru a le mentine proaspete mai mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here