Sfaturi pentru a vă feri casa de polen acum, în sezonul alergiilor

1816

Primăvara a început în mod oficial, ceea ce înseamnă că se apropie o vreme mai caldă în multe părți ale țării.

Noul sezon marchează înflorirea copacilor și a plantelor luxuriante, ceea ce înseamnă, de asemenea, că în curând va exista o creștere a polenului în aer.

Pentru cei care suferă de alergii sezoniere, cum ar fi alergia la polen, primăvara poate fi o perioadă nefericită din cauza strănutului și a lacrimilor nesfârșite.

Deși nu puteți evita complet respirarea aerului plin de polen, puteți lua măsuri suplimentare pentru a vă proteja casa de polen și, sperăm, pentru a vă diminua simptomele.

  1. Țineți ferestrele și ușile închise

Deși poate fi incredibil de tentant să lași să pătrundă briza primăverii, persoanele care suferă de alergii nu vor face decât să sufere și mai mult.

Ferestrele și ușile deschise vor lăsa să intre și mai mult polen, așa că este mai bine să le țineți închise pentru a preveni simptomele de alergie.

Lenjerii Pucioasa – oferte Emag

Dar, potrivit experților, există o perioadă în care vă puteți bucura de o briză de primăvară cu efecte minime.

Dacă trebuie să deschideți ferestrele, încercați să o faceți noaptea, când nivelurile de polen sunt mult mai scăzute, și închideți-le din nou după ce vă treziți.

  1. Curățați mai des ferestrele

Fiind cea mai apropiată barieră dintre dumneavoastră și aerul exterior, ferestrele și jaluzelele sunt susceptibile de a fi prăfuite cu polen în timpul sezonului de primăvară.

Prin urmare, persoanele cu alergii sezoniere vor beneficia de o curățare lunară în timpul sezonului.

Dacă aveți jaluzele cu role sau jaluzele romane, pur și simplu ștergeți-le ușor și aspirați-le ușor o dată pe lună.

Jaluzelele venețiene sau obloanele pot suporta o curățare mai amănunțită.

Ștergeți fiecare lamelă cu o cârpă umedă și puțin detergent, apoi finisați cu o ștergere rapidă pentru a vă asigura că nu mai conțin polen.

  1. Spălați lenjeria de pat săptămânal

Din păcate, persoanele cu alergii sezoniere nu sunt în siguranță nici măcar la culcare, deoarece polenul se poate agăța de lenjeria de pat.

Un truc simplu pentru a îndepărta polenul reținut în așternuturi este să aveți grjă suplimentară de lenjeria de pat.

Pentru a elimina alergenii, spălați cearșafurile în apă fierbinte cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă suferiți de transpirații nocturne abundente din cauza alergiilor, asigurați-vă că vă schimbați lenjeria de pat de cel puțin două ori pe săptămână pentru a menține țesătura curată și proaspătă.

  1. Alegeți salteaua potrivită

Dacă vă spălați în mod constant lenjeria de pat și alergiile tot nu dispar noaptea, salteaua ar putea fi problema.

Anumite tipuri de saltele sunt mai predispuse la acarieni și bacterii, ceea ce provoacă apariția alergiilor.

Cavitățile interne ale saltelelor cu arcuri elicoidale pot găzdui acarieni, precum și celule de piele și mucegai care pot declanșa alergii, explică specialiștii.

Cel mai bine este să optați pentru o saltea cu un miez solid, cum ar fi spuma cu memorie sau latex, astfel încât să existe mai puțin spațiu pentru ca alergenii să se ascundă.

  1. Spală-te pe piele când ești acasă în fiecare zi

Poate fi mai evident să vă schimbați hainele după ce ați fost afară, dar polenul se poate lipi și de piele.

Cel mai bine este să vă faceți rutina de îngrijire a pielii atunci când sunteți în casă în timpul zilei.

Dacă aveți probleme cu alergiile sezoniere, este important să vă curățați pielea cât mai curând posibil pentru a ajuta la reducerea la minimum a simptomelor.

  1. Periați-vă zilnic prietenii blănoși

Animalele de companie ies în mod constant afară, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că blana lor poate găzdui o tonă de polen primăvara.

Periajul blănii animalului de companie o dată sau de două ori pe zi este esențial pentru reducerea simptomelor de alergie.

De asemenea, este cunoscut faptul că și câinii pot suferi de alergii sezoniere și că, de fapt, împărtășesc unele simptome cu noi, inclusiv strănutul și ochii înlăcrimați.

Prin urmare, periajul regulat al câinelui nu numai că vă va ajuta pe dumneavoastră, dar poate contribui și la reducerea impactului polenului asupra animalelor noastre de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here