Sfaturi pentru a scăpa de cicatricile cauzate de acnee

783

Nimeni nu se bucură atunci când are coșuri, iar cicatricile lăsate de acestea sunt chiar mai groaznice. Unele dintre aceste semne post-coșuri pot dispărea de la sine cu timpul, iar răbdarea este cheia succesului. Fie că vorbim de crema de față sau de fond de ten, toate trebuie să aibă SPF de cel puțin 15. De asemenea, evită să stai prea mult timp în soare, pentru că pielea se va vindeca mai greu. Razele UV stimulează producția de pigmenți, ceea ce face urmele de pe chipul tău să se vadă și mai tare.

Exfoliază-te cu AHA și BHA
AHA înseamnă afla alpha hydroxy acid, iar BHA beta hydroxy acid. Primul se găsește în special în produsele anti-îmbătrânire, iar cel de-al doilea are efect antibacterian și antiinflamator. Caută exfoliante care conțin aceste ingrediente.

Folosește produse cu vitamina C, dar și uleiuri
Vitamina C luptă împotriva inflamării pielii și stimulează dispariția petelor de pe piele. Poți investi în diferite uleiuri pentru ten, dar îți recomandăm să apelezi la cele naturale. Cele mai la îndemână sunt uleiul de măsline și cel de cocos, pe care le poți folosi atât pentru demachiere, cât și pentru hidratare. Și nu în ultimul rând, poți apela la tratamentele profesioniste, care nu sunt atât de costisitoare precum crezi, în special dacă iei în considerare beneficiile pe care ți le aduc.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here