Sfârşit de săptămână „arzător” pentru gorjeni

147

IMG_2681Cinci incendii în trei zile. Cam aşa ar putea fi descris sfârşitul de săptămână în judeţul nostru. Pompierii gorjeni au fost nevoiţi să intervină pentru a stinge flăcările ce cuprinseseră patru case şi un adăpost de animale. În trei dintre aceste cazuri, intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca incendiile să nu se extindă pe suprafaţa întregii case de locuit, mai puţin norocos fiind proprietarul casei din Berleşti, unde flăcările au mistuit obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi articole de îmbrăcăminte.

Primul incendiu a izbucnit vineri, în Novaci, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie din localitate intervenind în jurul orelor 23:25 pentru a stinge flăcările ce mistuiau o casă de pe strada Dumbrava. Intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu cuprindă întreaga casă de locuit, arzând doar 15 mp din acoperişul casei. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este „efectul termic degajat de coşul de fum, neprotejat termic sau amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile”. Tot din această cauză a fost la un pas de a-şi pierde casa un bărbat din comuna Plopşoru, satul Sărdăneşti. Astfel, două echipaje din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni, sprijinite de 3 pompieri voluntari din cadrul S.V.S.U. al comunei Plopşoru, au intervenit sâmbătă, în jurul orelor 11:00, pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de locuit. Intervenţia rapidă a pompierilor militari şi voluntari a făcut ca incendiul să nu se extindă la casa de locuit, arzând doar 4 mp din acoperişul casei şi 2 mp din tavan. Intervenţia a durat aproximativ 40 de minute. Tot sâmbătă, de această dată în comuna Berleşti, a izbucnit un alt incendiu la o casă de locuit din satul Berleşti. Flăcările au mistuit 50% din casă, obiecte de mobilier şi îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, precum şi aproximativ 16 mp din acoperişul casei. Potrivit pompierilor, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric apărut din cauza unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător, pompierii luptându-se mai bine de două ore şi jumătate pentru a stinge flăcările. Un alt incendiu a izbucnit duminică la Novaci, pompierii reuşind însă să stingă flăcările ce cuprinseseră o anexă gospodărească şi acoperişul unei locuinţe în numai 30 de minute. Şi în acest caz, incendiul a fost provocat de efectul termic degajat de coşul de fum, neprotejat termic sau amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

Trei tone de materiale furajere, mistuite de flăcări

Tot în acest week-end, pompierii târgujieni au intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la un adăpost de animale din Runcu. Astfel, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, sprijinite de 3 pompieri voluntari din cadrul S.V.S.U. al comunei Runcu, au intervenit sâmbătă la ora 22:35, în comuna Runcu, sat Bîlta, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea lui Călina L.

Flăcările au mistuit aproximativ 40 mp din suprafaţa adăpostului de animale, 3 tone plante furajere şi circa 2 mc material lemnos. În acest caz, intervenţia a durat aproximativ o oră şi 15 minute.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here