Sfârşit de lună cu amenzi pentru inspectorii DSV

167

magazinUltima săptămână din luna iunie a fost una deosebit de plină pentru inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Aceştia au efectuat nu mai puţin de 130 de controale care s-au soldat cu aplicarea a zece sancţiuni contravenţionale.

Cele 130 de controale au fost efectuate în localităţile Târgu-Jiu, Novaci, Târgu-Cărbuneşti, Turceni, Rovinari, Tismana, Crasna, Ciuperceni, Cătunele, Băleş-ti, Logreşti, Curtişoara, Hurezani, Polovragi, Runcu, Peştişani. Astfel au fost verificate 38 de brutării, două unităţi de morărit, patru de achiziţie şi prelucrare ciuperci din flora spontană, una de fabricare a bomboanelor sticloase, o unitate de fabricare a produselor expandate, trei unităţi de ambalare a produselor alimentare, 42 de unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, cinci supermarket-uri, trei tabere şcolare, 12 unităţi de alimentaţie publică, opt baruri, o unitate de procesare a cărnii, o unitate de procesare a laptelui, două centre de prelucrare a laptelui. De asemenea, oamenii legii au făcut verificări şi în târgurile anuale Crasna şi Ciuperceni, târgurile săptămânale Polovragi şi Logreşti, pieţele agroalimentare din Târgu-Jiu şi Novaci.

Amenzi de 7.560 de lei

Potrivit lui Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj, în cursul inspecţiilor s-a urmărit evaluarea de risc în unităţi de procesare şi alimentaţie publică, verificarea trasabilităţii produselor şi a calculului caloric şi nutriţional a meniurilor servite copiilor preşcolari, verificarea condiţiilor de recepţie, depozitare, maipulare şi servire a alimentelor elevilor care frecventează taberele din judeţul Gorj (Bâltişoara, Tismana, Săcelu). “Am efectuat mai multe controale tematice în unităţi de comercializare cu amănuntul a fructelor şi legumelor proaspete pentru verificarea condiţiilor de manipulare şi expunere a acestora în sezonul cald, şi am făcut controlul documentar şi de identitate a produselor alimentare vândute în pieţele agroalimentare”, a precizat Iliuţă. În cursul celor 130 de controale, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au aplicat zece sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.560 de lei. Amendaţi au fost doi producători particulari din Piaţa agroalimentară Novaci pentru manipulare şi păstrare necorespunzătoare a cărnii şi neprezentarea la controlul sanitar veterinar, înainte de a fi pusă în vânzare pe piaţă şi trei producători particulari din Piaţa agroalimentară Novaci pentru efectuarea transportului de suine neidentificate şi neînregistrate, cu mijloace de transport neautorizate şi neigienizate. “Am sancţionat cu amenzi contravenţionale două magazine alimentare din Logreşti pentru manipularea neigienică a produselor alimentare, proprietarul unui mijloc auto neautorizat care transporta furaje combinate pe raza aceleiaşi localităţi. Şi în Runcu au fost amendate două unităţi de comerţ cu amănuntul a produselor alimentare pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare”, a precizat directorul DSVSA Gorj.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here