Sezonul regulat, la ultima etapă în ligile a 2-a și a 3-a

275

Din acest sezon, campionatele ligilor a 2-a și a 3-a au primit un nou format, după disputarea sezonului regulat trecându-se la jocurile din play-off și play-out.

La nivelul ligii a 2-a, Gorjul are o singură reprezentantă, Minerul Motru, o echipă care a pornit ca din tun, cu un sec 4-0 pe teren propriu cu CS Mioveni, dar care a continuat dezamăgitor, fiind ultima clasată înaintea ultimei etape din sezonul regulat. Motrenii, care au început cu Fane Nanu pe bancă și termină campionatul cu Gabi Zahiu ca antrenor, joacă în ultimul meci din sezonul regulat, pe teren propriu cu una  dintre protagonistele seriei, CSM Râmnicu Vâlcea fiind una dintre echipele cu pretenții la promovare. De altfel, echipa vâlceană și-a depus dosarul de licențiere și chiar are stipulat în acel dosar, ca teren de rezervă, stadionul „Municipal” din Târgu Jiu. Revenind la partida de la Motru, trebuie spus că ea nu are niciun fel de importanță, punctele urmând a se șterge și dintr-o parte și din cealaltă după trecerea la play-off sau play-out.

Doar una în play-off
Gorjul avea înscrise la startul actualei ediții de campionat patru echipe de liga a 3-a, numai că una dintre ele a rămas doar înscrisă, neprezentându-se la nicio partidă. Minerul Mătăsari a rămas să trăiască doar la nivel de copii și juniori, așa că la start au rămas doar Jiul Rovinari, Pandurii II și Știința Turceni. Acum, la doar o etapă de finele sezonului regulat, doar una dintre acestea, Pandurii II, va merge în play-off, restul urmând a juca pentru configurația finală a clasamentului în pozițiile 7-10, după ce și echipa din Avrig a declarat forfait.
În ultima etapă a sezonului regulat, două dintre echipele gorjene vor juca pe teren propriu. Jiul Rovinari va primi vizita celor de la Muncitorul Reșița și speră să obțină toate punctele puse în joc în speranța că va reuși să încheie sezonul pe plus după ce a primit o depunctare serioasă din partea federației, care i-a luat 18 puncte, iar la comisii mai sunt și alte dosare care pot aduce noi depunctări. Cea de-a doua echipă care joacă acasă în acest weekend este Știința Turceni, într-un fel revelația acestui sezon. Nou promovată în acest sezon în liga a 3-a, Știința va primi vizita celor de la Vulturii Lugoj și au ca țintă terminarea campionatului pe locul 7, ceea ce ar însemna o performanță pentru inimoasa echipă din Turceni.
Singura echipă gorjeană care evoluează în această rundă în deplasare este Pandurii II, care va avea o misiune extrem de dificilă. Trupa lui Adi Bogoi se va deplasa în Banat pentru a juca cu Millenium Giarmata, echipa de pe locul 4.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here