Sezonul rece pune Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pe jar

320

isu (22)Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit ieri la Târgu-Jiu, fiind puse în discuţie măsurile luate pentru sezonul rece.

Se va pune accentul atât pe protejarea oamenilor de alimentele deteriorate specifice sezonului, cât şi pe intervenirea în caz de căderi masive de precipitaţii, de asemenea specifice sezonului rece.

În perioada imediat următoare controalele la unităţile comerciale, în special cele alimentare, vor fi mai dese, mai ales în perioada premergătoare sărbătorilor. Şi operatorii economici care comercializează produse pirotehnice vor fi în atenţia reprezentanţilor instituţiilor cu competenţe în domeniu. În cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj s-a mai discutat, de asemenea, şi despre posibilitatea căderilor masive de precipitaţii, acest lucru putând bloca sau îngreuna traficul, dacă va lua autorităţile pe nepregătite. Din această cauză se vor controla, de către poliţiştii rutieri, şi maşinile, pentru a vedea dacă au sau nu cauciucuri de iarnă, atunci când acestea sunt necesare.

Simulare de incendiu

Pentru a se pregăti pentru situaţii neprevăzute, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj organizează azi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, un exerciţiu în care vor simula producerea unui incendiu. Pompierii vor trebui să facă faţă acestei situaţii, să evacueze la timp oamenii din clădire, să îi salveze pe cei puşi în pericol de flăcări şi să stingă focul din clădire. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, scopul exerciţiului este “antrenarea structurilor în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiu şi a celorlalte forţe cu care se cooperează în asemenea situaţii, antrenarea structurilor serviciilor de urgenţă profesioniste şi private pentru executarea acţiunilor de intervenţie şi evacuare, pregătirea psihologică a efectivelor şi participanţilor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în situaţiile create conform temei tactice, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la aplicaţie şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi, verificarea funcţionării fluxului informaţional între structurile participante şi verificarea sistemelor şi mijloacelor de comunicaţii”.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here