Sezonul rece înseamnă mai multe posibile situaţii de urgenţă

354

isuAnotimpul rece ne bate la uşă, eventualele probleme specifice sezonului de iarnă urmând a fi monitorizate şi, pe cât posibil, ţinute în frâu prin elaborarea şi perfecţionarea

„Planului de măsuri al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj pentru perioada sezonului rece 2009-2010“.

Sistemul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă va lua, în perioada aceasta, mai multe acţiuni şi măsuri. Astfel, în cadrul instituţiilor şi operatorilor economici cu atribuţii din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă a zonelor preponderent dispuse înzăpezirilor din raza administrativ teritorială, s-au discutat concluziile desprinse în anii anteriori pentru înlăturarea efectelor negative şi s-a pus accent pe cauzele care au determinat unele disfuncţii, în vederea asigurării unor măsuri concrete pentru evitarea repetării acestora pe viitor. Se vor evalua, la nivelul tuturor structurilor deconcentrate şi descentralizate, operatorilor economici, unităţilor de gospodărire locală şi a celorlalte instituţii, a resurselor tehnice şi umane avute la dispoziţie pentru intervenţii la deszăpeziri, polei şi stabilirea măsurilor pentru menţinerea în stare operativă a acestora.
Controale peste controale
Tot pentru a se evita probleme neplăcute, se vor intensifica activităţile de control tehnic de specialitate atât la operatorii economici, cât şi la instituţii şi localităţi, în vederea reparării defecţiunilor constatate şi a asigurării bunei funcţionări pe timpul iernii a tot ceea ce înseamnă instalaţii de stingere cu apă şi mijloacelor tehnice de prevenire şi stingere a incendiilor. Se vor verifica şi aprovizionarea unităţilor medicale cu produse farmaceutice de primă necesitate, dar şi evidenţa persoanelor din mediul rural, cu afecţiuni grave, care necesită tratament ambulatoriu. În timpul sărbătorilor de iarnă se va pune accent pe staţiunile şi zonele cu mulţi turişti, în scopul prevenirii sau limitării efectelor situaţiilor de urgenţă. Se vor controla şi operatorii economici, lăcaşurile de cult şi spaţiile de cazare care, mai mult ca sigur, în această perioadă vor fi luate cu asalt.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here