Sezonul poate începe, Pandurii şi-a rezolvat problemele!

273

Înaintea weekend-ului trecut, Pandurii încă avea semne de întrebare cu privire la lot. Problema fundaşului central nu fusese încă rezolvată, iar răspunsul în ceea ce priveşte revenirea lui Pintilii nu sosise, însă acum lucrurile s-au rezolvat, Edi Iordănescu poate răsufla uşurat, iar sezonul de primăvară poate începe. Pandurii este gata să înceapă revenirea spre partea de sus a clasamentului Ligii 1.

Aflată în căutarea unui fundaș central, după ce subiectul Geraldo Alves a picat, Pandurii a bătut palma cu Andrei Cordoș. Acesta vine la Târgu-Jiu după ce Dinamo București, echipă la care a evoluat în turul sezonului actual, a decis să se despartă de el. Cordoş a mai evoluat în Liga 1 pentru FC Vaslui, ASA Târgu Mureș și Universitatea Cluj bifând 75 de partide în prima ligă din România. Astfel, Pandurii a reuşit pe ultima sută de metri să rezolve problema din defensivă, la meciul cu Dinamo putând alinia o linie de fund cu doi fundaşi centrali veritabili, Cordoş şi Vasiljevic, pe parcursul returului Edi Iordănescu putând beneficia şi de aportul lui Christou, dar şi pe Elton şi Pintilii, care, în caz de nevoie, ar putea evolua şi ca fundaşi centrali.

Pintilii, din nou pandur
Una dintre loviturile date de Pandurii în această iarnă este revenirea la Târgu-Jiu, fie doar şi pentru acest retur, a lui Mihai Pintilii. Acesta se întoarce la Pandurii, după ce a părărsit în 2012 echipa gorjeană pentru a se transfera la Steaua. Mijlocaşul celor de la Al Hilal a primit acordul formaţiei din Arabia Saudită de a evolua sub formă de împrumut la Pandurii până la 30 mai 2015. Impresara lui Pintilii, Anamaria Prodan a negociat cu conducerea celor de la Al Hilal şi a obţinut în cele din urmă acordul ca jucătorul să poată evolua în acest retur la echipa la care dorea, aceasta fiind Pandurii, echipă căreia consideră că-i este dator: “Pandurii e echipa care mi-a dat cele mai multe, m-aş duce la Pandurii cu plăcere”, mărturisea Mihai Pintilii în cantonamentul echipei naţionale din Antalya. “Am primit acordul celor de la Al Hilal şi suntem bucuroşi că s-a realizat acest lucru. Aseară târziu, impresara jucătorului, Anamaria Prodan, căreia îi mulţumim şi pe această cale, a reuşit să-i convingă pe conducătorii clubului arab, aşa că Mihai Pintilii va reveni la Pandurii împreună cu ceilalţi doi jucători pe care-i avem la lot, Roman şi Anton. Mai mult ca sigur, vom reuşi să avem şi toate actele astfel încât, Pintilii să poată evolua pentru echipa noastră şi la meciul cu Dinamo din semifinalele Cupei Ligii”, a ţinut să declare preşedintele Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Pintilii, pilon important pentru vestiar
Pentru antrenorul Edi Iordănescu, “încorporarea” lui Mihai Pintilii la Pandurii reprezintă un bonus oarecum neaşteptat: “Pentru mine Pintilii ar fi o mare lovitură şi nu mă refer neapărat ca imagine, că asta e clar că va fi, dar ca şi plus pentru grup şi calitativ şi ce ar reprezenta Pintilii pentru acest grup ca şi factor motivator, ca şi jucător care este un lider şi ar fi unul din liderii vestiarului, ar fi o lovitură extraordinară, ar fi un bonus”, declara tehnicianul Pandurilor la ultima conferinţă de presă, atunci când arabii, încă nu-şi dăduseră acordul, iar împrumutul lui Pintilii la Pandurii părea greu de realizat, din cauza salariului mare avut de acesta la Al Hilal şi a dorinţei acestora ca o mare parte a acestuia să fie suportată de clubul care-l va împrumuta.
Mijlocaşul de 30 de ani a evoluat două sezoane la Pandurii, perioadă în care a strâns 59 de jocuri în Liga 1, partide în care a înscris de 7 ori. Pintilii a fost căpitanul Pandurilor şi a reuşit să ajungă la echipa naţională, acolo unde a strâns 22 prezenţe în tricoul României marcând un gol, încă de pe vremea când evolua la Târgu-Jiu.

Poftă de gol
În weekend, Pandurii a jucat un meci amical, la Rovinari, cu echipa a doua a clubului, iar elevii lui Edi Iordănescu au arătat poftă de joc, dar şi de gol, confruntarea cu mai tinerii lor colegi concretizându-se cu un succes cu 5-0 pentru echipa de Liga 1. Nistor a înscris primele două goluri ale întâlnirii, Shalaj şi Brata au punctat şi ei în repriza secundă pentru ca Eric să fie cel care a stabilit scorul final cu cea de-a treia sa reuşită în meciurile amicale de la revenirea la Pandurii.
Pentru a face meciul mai echilibrat, Edi Iordănescu a “împrumutat” echipei a doua câţiva dintre jucătorii săi. Astfel, poarta echipei a doua a fost apărată de Gliwa, în vreme ce atacul micilor panduri a fost întărit cu Eric. Brazilianu a jucat 90 de minute în acest amical, după 45 de minute la echipa a doua intrând şi la prima echipă, acolo unde a şi reuşit să înscrie. În acest meci, în partea a doua a sa, a debutat şi Cordoş în tricoul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here