Sezonul de schi de la Rânca se deschide mâine

205

rancaAdministratorii pârtiilor de schi din staţiunea montană gorjeană Rânca au anunţat că mâine se deschide oficial sezonul de schi.

Şi asta, în urma cantităţilor masive de zăpadă căzute în ultimele zile în masivul Parâng. În prezent, stratul de zăpadă depăşeşte uşor 35 de cm, fapt ce face pârtiile numai bune pentru amatorii de distracţii montane. Noutatea sezonului este constituită de faptul că se va inaugura şi cea de-a treia pârtie de schi, una pentru începători care se situează la intrarea în staţiune şi a cărei lungime este de 200 de metri. “Pe lângă condiţiile optime de iniţiere în schi a debutanţilor, pârtia cea nouă va decongestiona agitaţia de pe cele două pârtii din centrul staţiunii”, ne-a menţionat şeful Serviciului Public de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Rânca îşi aşteaptă turiştii, iar cabanierii din staţiune cred că şi acest sezon va fi unul aglomerat. Staţiunea oferă centre de închiriere a echipamentelor de schi şi snowboard, centre de închiriere de snowmobile şi ATV-uri, patinoar, precum şi o şcoală de schi.
Tot Sabin Cornoiu ne-a asigurat de faptul că drumul către staţiune este întreţinut în permanenţă, se află în condiţii optime, autoturismele turiştilor fiind cele care trebuie echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă. “Asigurăm Asistenţă Salvamont non-stop, atât pe pârtiile de schi, cât şi la punctul medical din Baza de Salvare Montană din Rânca”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here