Sezon istoric pentru Craiova! Primul stop: Severin

344

Calificată în preliminariile Europa League şi aşteptând cu nerăbdare debutul pe noul “Oblemenco”, Universitatea Craiova debutează în noul sezon competiţional, în această seară, de la ora 21.00. Trupa din Bănie va fi nevoită să facă naveta la Severin cel puţin până în iarnă, dar doljenii trebuie să profite de începutul mai uşor de campionat. “Ştiinţa” întâlneşte în primele runde CSM Poli Iaşi şi Concordia Chiajna, ambele meciuri fiind programate pe arena din Mehedinţi. Antrenorul italian al oltenilor, Devis Mangia, ştie că toţi ochii sunt aţintiţi pe primul meci al alb-albaştrilor, asta după ce rezultatele din perioada de verificare nu au convins. “Prima partidă va fi dificilă, pentru că așa sunt toate începuturile. Vom intra în teren cu ideea de a învinge. Știu că fanii s-au alarmat după cele patru înfrângeri din amicale, dar dacă doream victorii în cantonamentul din Austria ne stabileam adversari din categoria doi și trei. Am vrut să lucrăm bine, astfel ca în prima etapă să intrăm pregătiți în teren și să învingem. Sunt foarte mulțumit de modul cum s-au antrenat jucătorii”, a spus noul tehnician din Bănie.
Cel mai probabil, Craiova nu va apela la schimbări majore în primul 11 şi se va baza mai mult pe jucătorii folosiţi în Austria. În acest context, Andrei Ivan are mari şanse să înceapă meciul ca atacant central, deoarece Mihai Roman nu este pus la punct cu pregătirea fizică. Dintre noile achiziţii, doar Cristi Bărbuţ pare a fi aproape de debut, dar rămâne de văzut dacă Mangia va forţa cu Rossi sau Spahija. “În privința achizițiilor, au fost făcute de comun acord cu clubul, deci sunt mulțumit. Sunt foarte mulțumit și de cei care au rămas, pentru că sunt jucători evaluați și îi doresc la echipă. Vineri, veți vedea cine va fi căpitanul echipei. Va fi o surpriză”, a mai spus Mangia.

Ieşenii vin “la ciupeală”
Cu fostul pandur Flavius Stoican pe bancă, şi cu un lot care a suferit modificări majore, Poli Iaşi pare că se mulţumeşte şi cu un egal la Severin. Devis Mangia a admis că nu ştie foarte multe despre vizitatori, dar a precizat că jocul nu va fi deloc facil. “În primul rând, partida de vineri este una dificilă pentru că este prima şi nu ai la ce te raporta, sunt elemente noi. Nu ştim prea multe despre adversar, doar că au schimbat mulţi jucători şi antrenorul, însă ar fi o mare greşeală din partea noastră să considerăm că este un meci uşor”, a declarat italianul. Omologul său, Flavius Stoican, prevesteşte o confruntare încrâncenată, şi spune că doljenii pornesc cu prima şansă. “Craiova pleacă favorită în acest meci, însă sunt convins că vom face o figură frumoasă. Mergem să obţinem un rezultat bun, nu ascund că şi un rezultat de egalitate ne-ar mulţumi. Va fi greu, dar cred că putem face o partidă mare la Turnu Severin. Vor fi mulţi suporteri care ţin cu Craiova, dar sunt convins că vom avea şi noi susţinători, pentru că eu sunt din acel oraş. Important este ca noi, ca echipă, să ne ridicăm la pretenţiile oamenilor care vin la stadion. Eu le imprim jucătorilor acest stil, să jucăm pentru suporteri. Dacă vom face aceste lucruri, oamenii ne vor aprecia, indiferent de rezultat”, a declarat Stoican. Preşedintele clubului din Moldova, Adrian Ambrosie, s-a arătat ceva mai optimist. “Suntem gata de start, vineri, suntem pregătiţi să facem un meci mare cu Craiova şi să obţinem un rezultat favorabil. Ne-ar conveni şi un egal, pentru moralul echipei ar fi bun, dar cred că putem să şi câştigăm acest joc. Cred în jucători şi în staff-ul tehnic. Chiar dacă ne lipseşte omogenitatea, am încredere că vom face un meci bun”, a spus oficialul ieşenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here