Sesizări de fraudă electorală depuse la BEJ Gorj

1155

Mai multe reclamații de fraudă electorală au fost depuse la Biroul Electoral Județean Gorj. Reclamațiile vizează neconcordanțe între procesele verbale și raportările acestora la birourile de circumscripție. În Gorj, joi, 1 octombrie, încă nu se anunțaseră oficial rezultatele alegerilor locale de duminică.
„S-au depus opt sesizări la Biroul Electoral Județean, contestații care au fost trimise mai departe către Biroul Electoral Central, spre soluționare. Se așteaptă o hotărâre în acest sens. Sunt reclamații legate de procesele-verbale, cum că ar fi anumite greșeli în unele localități și drept urmare se solicită renumărarea voturilor. Astfel de sesizări s-au făcut în toată țara și de aceea nu s-a închis numărarea voturilor. Sunt circumscripții din Gorj care nu au primit OK-ul, tocmai pentru că au fost greșeli la procesele-verbale și astfel s-a blocat sistemul informatic, pentru că au fost introduse eronat date în tableta respectivă”, a anunțat, joi, Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.
Pe numărătoarea efectuată de partide, se știe că PSD are majoritate simplă în Consiliul Județean și că a câștigat 43 din cele 70 de primării. PNL are 23 de primari, Pro România trei primari, iar PMP unul singur.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here