Sesiuni de instruire pentru funcţionarii publici, organizate de AJOFM Gorj

267

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat în perioada aprilie – mai 2015, patru sesiuni de instruire a unui număr de 60 funcţionari publici, privind utilizarea sistemului informatic dezvoltat în cadrul proiectului, sistem creat pentru eficientizarea serviciilor furnizate către cetăţeni, în judeţele Gorj, Teleorman, Vâlcea şi Dolj.

Prima sesiune a avut loc la sediul AJOFM Gorj din Târgu-Jiu. S-a derulat în perioada 27 – 29 aprilie A.C., fiind instruiţi un număr de 15 funcţionari publici din cadrul instituţiei judeţene. Cea de-a doua sesiune de instruire utilizatori sistem informatic a avut loc la sediul AJOFM Teleorman în intervalul calendaristic 4 – 6 mai a.c., alţi 15 funcţionari publici din cadrul Agenţiei fiind instruiţi. A treia sesiune de instruire s-a susţinut la sediul CRFPA Vâlcea din municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada 11 – 13 mai 2015, fiind instruiţi un număr de 15 funcţionari publici din cadrul AJOFM Vâlcea. Ultima sesiune de instruire utilizatori a avut loc la sediul AJOFM Dolj din Craiova, unde tot atâţia funcţionari din cadrul instituţiei doljene au beneficiat de instruire în perioada 18 – 20 mai a.c.
Instruirea a fost asigurată de partenerul SC SIVECO ROMÂNIA SA cu sprijinul AJOFM Gorj, în calitate de beneficiar al proiectului. Instruirea a avut ca scop cunoaşterea noului sistem informatic, sistem centrat în jurul “portalului – platformă web de informare şi consiliere profesională” – www.consiliereonlinegorj.ro.
Accesând această platformă, după completarea profilului, utilizatorul va avea acces la testele profesionale specializate cu ajutorul cărora specialiştii în consiliere vor stabili profilul psihologic şi se vor determina interesele profesionale, elemente necesare pentru elaborarea planului individual de acţiune în scopul stabilirii traseului profesional. Planul individual de acţiune se va întocmi şi pe baza unui istoric, a unui bilanţ profesional. Se vor completa CV-uri, scrisori de intenţie, de mulţumire, pe care utilizatorul le va folosi pentru aplicarea la interviuri în vederea ocupării unui loc de muncă. Consilierul monitorizează interviurile la care aplică utilizatorul şi intervine dacă este cazul.
AJOFM Gorj implementează începând cu data de 6 ianuarie 2014 proiectul cu titlul „Eficientizarea serviciilor furnizate către cetăţeni prin utilizarea instrumentelor moderne TIC (servicii de tip “self-service”)”. Partenerii de implementare sunt: SC SIVECO ROMÂNIA SA şi BV McCann România. Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni şi este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 4 – Modernizarea serviciului public de ocupare, Domeniul major de intervenţie 4.1 – Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare, având ca dată de încheiere 6 iulie 2015.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here