Sesiune de comunicări ştiinţifice studenţeşti, la Săcelu

70

DSCF1566Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” organizează cea de-a VI-a ediţie a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti. Aceasta se va desfăşura în staţiunea Săcelu, în perioada 5-8 mai; acolo sunt aşteptaţi peste 100 de participanţi.

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la momentul desfăşurării ediţiei cu numărul VI a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti. Membrii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, cea care se ocupă de organizarea evenimentului, sunt deja în linie dreaptă cu pregătirile. Titlul ediţiei din acest an a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti este „studING”, iar perioada de desfăşurare este 5-8 mai, locaţia fiind staţiunea gorjeană Săcelu. La această manifestare, conform reprezentanţilor Asociaţiei Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, vor participa studenţi din mai multe Centre Universitare din ţară şi străinătate, precum şi studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu. Aceştia vor prezenta lucrări ştiinţifice şi de inovare în domeniul tehnic, lucrări care, în final, vor fi publicate într-un volum cu ISSN.

Lucrări din domenii importante

În acest an lucrările Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti se vor desfăşura, aşa cum am mai precizat, în staţiunea Săcelu, acolo fiind aşteptaţi peste 100 de studenţi. Domeniile în care se vor prezenta lucrările sunt: Inginerie Energetică, Ingineria Mediului, Inginerie Industrială, Inginerie şi Management, Automatică, Informatică şi Telecomunicaţii şi Robotică. De-a lungul ediţiilor anterioare au participat cu lucrări de excepţie studenţi din universităţi de prestigiu, precum: Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Craiova, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi altele.

Scopul acestei manifestări este acela de a pune în evidenţă cercetarea ştiinţifică studenţească, punerea în valoare şi în practică a proiectelor inovatoare, apropierea cercetării studenţeşti de standardele pieţei şi promovarea UCB, atât în plan intern, cât şi în plan extern.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here