Serviciile de telefonie mobilă, cablu TV sau Internet, cele mai reclamate în luna februarie

180

Cele mai frecvente nemulţumiri ale gorjenilor înregistrate în luna februarie 2013 la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj se referă, în primul rând, la serviciile de televiziune prin cablu, internet sau telefonie fixă/mobilă, la cele de energie electrică sau produse/servicii financiare, centrale termice sau telefoane mobile. În urma controalelor comisarii au aplicat amenzi agenţilor depistaţi cu probleme în cuantum de 80.250 lei.

Pe parcursul lunii februarie, la sediul CJPC Gorj au fost înregistrate un număr de 53 reclamaţii din partea consumatorilor.
Cele mai reclamate produse şi servicii au fost: telefoanele mobile, electrocasnice, centrale termice, produse IT precum şi servicii de televiziune prin cablu, internet sau telefonie fixă/mobilă, energie electrică sau produse/servicii financiare.
“Aspectele reclamate de către consumatori sunt următoarele: defectarea produselor în cadrul termenului de garanţie sau remedierea deficienţelor apărute cu depăşirea termenului legal, facturare de servicii nesolicitate, modificări de plan tarifar, de asemenea refuz nejustificat de reziliere a contractului şi facturare incorectă”, a precizat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj.

58 % dintre reclamaţiile înregistrate au fost soluţionate
Urmare a cercetării aspectelor reclamate, 58 % din reclamaţiile consumatorilor înregistrate au fost soluţionate în mod favorabil, dispunându-se astfel acordarea de despăgubiri în valoare totală de 2.188 lei. În unele cazuri comisarii au dispus măsuri de remediere a deficienţelor fără costuri suplimentare pentru consumatori, reparare sau înlocuire a produselor.
Oamenii legii au efectuat un număr de 122 acţiuni de control constatându-se în 69% din cazuri nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor. Ca urmare a acestui fapt, au fost aplicate 84 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 80.250 lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here