Servicii sociale, în şase noi instituţii acreditate

182

monica podaruConducerea Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj a prezentat un raport privind activitatea instituţiei din primele opt luni ale acestui an, din acesta reieşind că mai multe instituţii din judeţ au solicitat acreditare pentru furnizarea de servicii sociale.

Monica Podaru, directorul executiv al AJPS Gorj, a spus că în perioada ianuarie – august 2011, au solicitat obţinerea acreditării şi au obţinut-o un număr de şase furnizori de servicii sociale. Acestea sunt Primăria Ţânţăreni – Centrul de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi „Orice copil contează”, Filiala Târgu-Jiu a Asociaţiei „Vasiliada”, Direcţia Publică de Protecţia Socială Târgu-Jiu, Compartimentul de asistenţă socială al Primăriei Ţicleni, Fundaţia „Pro-Satul” Târgu-Jiu, precum şi Fundaţia „SOS Copiii Gorjului”. În acest sens, înregistrate au fost şapte cereri de acreditare, iar şase dintre acestea fiind soluţionate în mod favorabil, iar una a fost respinsă. „Principalele servicii sociale pentru care s-a solicitat acreditarea privesc anumite măsuri şi acţiuni de sprijin în vederea menţinerii în comunitate a persoanelor în dificultate, suport şi asistenţă pentru familiile şi copiii aflaţi în dificultate, măsuri şi activităţi de organizare şi dezvoltare comunitară în plan social pentru încurajarea participării şi solidarităţii sociale, recuperare şi reabilitare”, a declarat directoarea instituţiei, Monica Podaru. Toţi furnizorii de servicii sociale acreditaţi au fost introduşi în Registrul electronic naţional, astfel încât toate persoanele interesate să aibă acces la informaţii. Activitatea de acreditare a furnizorilor de servicii sociale s-a realizat în condiţiile prevăzute de HG nr. 1024/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OG nr. 68/2003 privind serviciile sociale, precum şi a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, cu modificările ulterioare.

Decontări de zeci de mii de lei

Tot în intervalul ianuarie – august al acestui an, în baza legilor în vigoare, AJPS Gorj a decontat Fundaţiei „SOS Copiii Gorjului” suma de 26.955 de lei pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Copii cu Dizabilităţi. Subvenţia de la bugetul de stat a fost acordată în baza convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, subvenţia aprobată prin ordinul ministrului pentru anul 2011 fiind de 42.120 de lei, pentru un număr mediu lunar de 50 de beneficiari.De asemenea, în aceeaşi perioadă calendaristică, au fost înregistrate la AJPS Gorj un număr de 33 petiţii, dintre care 14 au fost redirecţionate către alte instituţii, iar celelalte 19 au fost soluţionate de AJPS, în conformitate cu prevederile legale şi în termenul prevăzut de lege.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here