Servicii de telemedicină, prezentate coordonatorilor centrelor de permanență din Gorj

612

Medicii de familie, coordonatori ai centrelor de permanență din județul Gorj, au participat, luni, 16 iulie 2018, la o prezentare privind servicii de telemedicină. În sală au fost prezenți și președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, dr. Mihai Moisescu, dar și medicul Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj. La nivelul județului Gorj, serviciile de telemedicină sunt furnizate de Centrul de Calcul din Târgu-Jiu.

Recent, Centrul de Calcul Târgu-Jiu și-a extins gama serviciilor, celor din domeniul IT adăugându-li-se o componentă de sănătate. Este vorba despre telemedicină, un serviciu de medicină la distanţă, în cadrul căruia pacienţii comunică cu medicii prin intermediul tehnologiei. Bebe Viorel Ionică, directorul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu, a prezentat serviciile de telemedicină și beneficiile acestora medicilor coordonatori ai centrelor de permanență din Gorj. Între ei s-a regăsit și dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, acesta declarându-se încântat de prezentare. În asentimentul medicului Moisescu a fost și dr. Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Telemedicina, la îndemâna gorjenilor, prin intermediul Centrului de Calcul
Gorjenii, dar nu numai ei,  se pot bucura de beneficiile telemedicinei prin intermediul Centrului de Calcul din Târgu-Jiu. “Noi reprezentăm Digital Telemed Systems la nivelul judeţului Gorj, dar nu numai. Putem încheia colaborări cu medici şi pacienţi din zona noastră, cu menţiunea că acest sistem de telemedicină este deja funcţional şi şi-a dovedit eficienţa prin îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi prin reducerea numărului de zile de spitalizare a acestora şi, totodată, diminuarea costurilor aferente tratării bolnavilor”, a precizat Bebe-Viorel Ionică, directorul Centrului de Calcul Târgu-Jiu. Telemedicina are scopul de optimizare și de scădere a costurilor privind tratarea bolnavilor. Practic este vorba despre monitorizarea continuă, la distanță, a persoanelor cu boli cardiovasculare, spre exemplu, în vederea reducerii ratei de respitalizare și a ameliorării calității vieții pacienților. Digital Telemed Systems utilizează dispozitive de citire și transmitere EKG de la un producător israelian. Costurile sunt rezonabile, iar beneficiile sunt multiple, prin transmisiile de telemedicină putând fi identificate, spre exemplu, cazurile de infarct sau ritm cardiac grav, care necesită intervenție imediată a echipelor medicale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here