Serile folclorice de la Târgu-Jiu, pe placul gorjenilor

275

Festivalul Internațional de Folclor, ediția a XIV-a, a debutat, luni seara, la Târgu-Jiu. Formațiile participante la festival au susținut microrecitaluri, în seara de deschidere. Chiar dacă vremea le-a dat emoții participanților și organizatorilor, serile de folclor se pare că sunt pe placul gorjenilor, aceștia venind cu mic cu mare să-i vadă pe artiștii bulgari, ucrainieni și sârbi.

După două seri cu folclor, centrul Târgu-Jiului va răsuna și în această seară pe acordurile ansamblurilor din Bulgaria, Ucraina și Serbia. După recitalurile ansamblurilor din străinătate, pe scena Festivalului festival folclor (3)Internațional de Folclor va urca Ansamblul folcloric profesionist „Timișul” din Timișoara – coordonator- coregraf Toma Frențescu, va susţine un spectacol de gală.
Joi, 25 august, la ora 12.00, în Sala Maură va avea loc o întâlnire de protocol cu delegaţiile participante la festival, în cadrul căreia se vor susţine scurte alocuţiuni de salut din partea conducerii judeţului şi municipiului, cât şi ale oaspeţilor; va urma înmânarea mapelor şi a obiectelor de protocol, dar şi un schimb de impresii asupra desfăşurării festivalului, propuneri, sugestii; Coordonează: Gheorghe Porumbel – directorul festivalului, Cristi Băluţă – referent cultural Consiliul Judeţean Gorj şi Oana Paloş – purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Gorj. Joi seara, începând cu ora 20.00 va avea loc festivitatea de închidere a festivalului. Vineri, 26 august, pe Insuliţa de pe Jiu are loc o Seară românească de folclor, începând cu ora 19.00. În prima parte a serii va avea loc un spectacol susţinut de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, iar în partea a doua un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Invitați în spectacol sunt îndrăgiţii Emilia Dorobanțu și Robert Târnăveanu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here