Seria neagră continuă. Elevii lui Grig, repetenți la Vaslui – Pandurii, căzuți la pământ!

346

Trupa condusă de Petre Grigoraș nu se regăsește și adună înfrângere după înfrângere, fapt care a condus și la pierderea poziției a 6-a. Pandurii a pierdut la Vaslui în fața unei echipe pe care n-o va mai întâlni în viitorul sezon de Liga 1 și criza se adâncește la Târgu Jiu.

Gorjenii porneau disputa din inima Moldovei cu speranța că deplasările pot drege lucrurile prost făcute pe teren propriu și că la Vaslui va putea să-și recupereze punctele pierdute acasă în fața celor de la Poli Timișoara. Pandurii părea să fie și beneficiara unui moral descendent al gazdelor, care au primit în ziua meciului și vestea că nu au primit licența pentru viitorul sezon de Liga 1, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe jucătorii echipei gazde să joace ca și cum ar fi luptat pentru un loc de cupă europeană.

Posesie sterilă
Pandurii a început meciul de la Vaslui ca favorită și și-a trecut în contul său puținele ocazii de gol ale primei reprize. Nistor a fost prea îndrăgostit de minge în minutul 8, când a driblat tot ce i-a stat în cale în careul vasluian uitând să șuteze, fapt care a condus la irosirea unei bune situații de gol. Poate mai mare decât cea ratată de Nistor a fost faza la care la finalizare a apărut Erico după o centrare a lui Momcilovic, însă brazilianul s-a pierdut cu firea în centrul careului gazdelor în minutul 39. Registrul nu s-a schimbat nici în partea a doua a meciului, însă gazdele au reușit să profite de letargia apărării pandure în minutul 59, când Antal a primit o minge ridicată peste Momcilovic, Bratu și Anton și a trimis-o spectaculos, din prima, la colțul lung, fără replică din partea lui Gliwa. Ca și în meciul precedent, când au realizat că nu pot ajunge în situații periculoase în apropierea porții adverse, jucătorii Pandurilor au apelat la șuturile din afara careului, însă nici Anton și nici dos Santos nu au reușit să prindă spațiul porții. Grigoraș a schimbat aripile în speranța că nou intrații vor aduce ceva nou în jocul echipei sale și Shamsin și Ciucur au conlucrat la faza din minutul 68, când libanezul a centrat, iar Ciucur a reluat cu capul din 10 metri, însă peste poarta lui Straton. Shamsin putea aduce egalarea, însă Mușat a fost mai rapid și i-a suflat o minge bine centrată de Momcilovic la bara a doua în minutul 73. Acțiunile pandure s-au stins rapid, mingea le-a rămas la picior, dar fără a fi capabili să facă ceva cu ea, așa că s-a trecut din nou la șuturile din afara careului, Matulevicius și Anton semnând ultimele situații favorabile pe care echipa gorjeană le-a irosit într-un meci pe care l-a dominat, dar din care n-a fost capabilă să scoată nici măcar un punct.

Serie negativă
Pierzând la Vaslui, Pandurii contabilizează al treilea eșec consecutiv, lucru pe care nu l-a mai făcut de aproape patru ani. În turul campionatului 2010-2011, Pandurii pierdea de trei ori consecutiv, cu Victoria Brănești, Poli Timișoara și Astra situație care a condus la schimbarea antrenorului de atunci al gorjenilor, Ionuț Badea. Interesant este că în locul lui Badea, la Pandurii a sosit atunci Petre Grigoraș, cel ales și acum să îndrepte situația, însă acum antrenorul cerut de public și agreat și de conducerea clubului a debutat cu două înfrângeri pe banca gorjenilor. Pandurii a pierdut la Botoșani, acasă cu Poli și la Vaslui, iar etapa următoare primește vizita celor de la Viitorul Constanța, o echipă în suferință în clasament, dar care speră să se salveze de la retrogradare și va lupta pentru toate cele trei puncte la Târgu Jiu.

grigoras„Am întâlnit o echipă dărâmată psihic, dar care și-a respectat blazonul. Felicitări pentru modul în care au făcut-o. Jocul se ducea spre un 0-0, fără sare și piper, fără prea multe situații de gol, un meci destul de anost. Jocul și fotbalul greșeala așteaptă. O neatenție și o sclipire a lui Antal au înclinat balanța în favoarea Vasluiului, iar noi ne întoarcem cu coada între picioare la Târgu Jiu, fără puncte. Îmi pare foarte rău. Sincer, mă așteptam la un rezultat bun la Vaslui, chiar și un egal era foarte bun. Suntem o echipă blazată, lipsită de nerv, sleită de puteri. Dorință a fost, dar putință mai puțină”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

FC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0)
Stadion „Municipal”, Vaslui, spectatori: 1.000
A marcat: Antal (min. 59)
FC Vaslui: Straton – Bahia, Balaur, Prahic, Mușat – Madson, Razzotti – Antal (min. 78 Buziuc), Abelairas (min. 76 Pătulea), Enescu – Temwanjera (min. 93 Mareș). Antrenor: Costinel Botez.
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Erico, Bratu, Momcilovic – Breeveld (min. 78 Elton), Anton, Nistor – dos Santos (min. 66 Shamsin), Matulevicius, Nicoară (min. 66 Ciucur).
Cartonașe galbene: Madson (min. 22), Enescu (min. 75) / Momcilovic (min. 43), Anton (min. 51).
Arbitri: Adrian Illyeș – Bogdan Velicu, Vasile Popescu. Adiționali: Mihai Amorăriței și Bogdan Anghelinei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here