Seria de manifestări ale CIED Gorj a continuat la Băleşti

1021

Al doilea eveniment din seria de evenimente dedicate Zilei Centrelor Europe Direct din România și Zilei Mondiale a Educației și reunite sub titulatura ”CIED Gorj – portalul tău spre informație europeană!” s-a desfășurat în data de 2 octombrie 2019, la Biblioteca comunală Bălești.
Coordonatorul CIED Gorj, Elena-Mariana Angheluță, i-a introdus pe participanți în tema întâlnirii, iar Marinela Csolti, consilier comunicare, a realizat o prezentare a Centrului de Informare Europe Direct Gorj, a rolului, misiunii și a activităților acestuia. În continuare, Olimpia Bratu, managerul Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Gorj, a conturat contextul european actual și i-a informat pe membrii comunității privind drepturile fundamentale ale cetățenilor europeni, link-urile utile cu informația oficială a Uniunii Europene și importanța manifestării permanente a cetățeniei active.
La final, Elena-Mariana Angheluță i-a antrenat pe participanți într-un dialog privind necesitatea implicării tuturor în construirea viitorului nostru comun, Centrul de Informare Europe Direct Gorj, un veritabil forum de dialog cu Uniunea Europeană, având un rol foarte important în acest demers. La acest eveniment, participanții au primit materiale promoționale de la Reprezentanța Comisiei Europene în România și CIED Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here