Serbare de Crăciun, la CSCCH Târgu-Jiu

583

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, a găzduit, vineri, 14 decembrie 2018, o serbare specifică sărbătorilor de iarnă, intitulată sugestiv „Colinde…colinde…e vremea colindelor”. Ca de fiecare dată, copiii au fost încântaţi de eveniment.

Colectivul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu a pregătit un program amplu de activităţi specifice acestei luni. „Iarna…anotimpul copilăriei-Galeria Copiilor” este o expoziţie cu lucrări realizate de către copiii din cadrul Centrului de Plasament şi este deschisă în perioada 3- 31 decembrie; “Scrisoare către MOŞ CRĂCIUN” este activitatea care a avut loc pe data de 3 decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. A urmat Întrunirea „Consiliului Copiilor”, pe 4 decembrie, ocazie cu care au avut loc discuții cu reprezentanții copiilor cu scopul de a oferi acestora oportunitatea de a-și exprima opiniile lor și de a fi ascultați de factorii de decizie. Tot în această lună este programată şi împărtășirea beneficiarilor și participarea acestora la o slujbă religioasă ținută în cadrul centrului de către preoții Parohiei Sf. Nicolae Târgu-Jiu.
De asemenea, au fost programate activităţi de recreere şi socializare desfășurate în cadrul centrului împreună cu elevii voluntari; în cadrul întâlnirilor se confecţionează globuri, oameni de zăpadă, felicitări, se împodobesc brazii, se cântă şi se dansează. „Vine Moş Nicolae” a fost numele petrecerii organizate în cadrul centrului în data de 6 decembrie, între orele 10.00-13.00, pentru toți beneficiarii. Pe 10 decembrie au fost puse în practică tradiţii de Crăciun, respectiv sacrificarea şi pregătirea porcului.

Serbare de Crăciun…
Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu a găzduit, vineri, 14 decembrie 2018, o serbare specifică sărbătorilor de iarnă, intitulată sugestiv „Colinde…colinde…e vremea colindelor”. Copiii au cântat colinde, au spus poezii şi s-au implicat activ într-un frumos program conceput de către organizatori, sub atenta supraveghere a psihologului Ana-Maria Olaru.
Tot în cursul săptămânii trecute, beneficiarii CSCCH au participat la o activitate de recreere și socializare, desfășurată în centrul orașului Târgu-Jiu şi Parcul Central, unde au văzut bradul şi luminile ornamentele; cu această ocazie, copiii au fost duşi și la cofetărie, conform tradiţiei din anii trecuţi.
În continuare îi aşteaptă alte surprize pe beneficiarii acestui centru. Pe 24 decembrie, ora 18.00, are loc acţiunea Vino Moşule Crăciun. „Hai la săniuş!!!” este numele unei alte activităţi, respectiv o excursie de o zi în perioada vacanţei de iarnă, în staţiunea Straja sau la Rânca.
De asemenea, trebuie precizat faptul că este posibilă învoirea în familie a beneficiarilor CSCCH Târgu-Jiu, în funcție de solicitări.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here