Sentinţe în cazul creditelor false de la BRD Gorj

332
Judecătorii s-au pronunţat într-unul dintre cele mai controversate dosare privitoare la ancheta zecilor de credite false luate cu câţiva ani în urmă de trei bărbaţi de la sucursala judeţeană a BRD Gorj.

Două angajate ale băncii au fost atunci reţinute de procurorul de caz, dosarul fiind instrumentat direct de fostul prim-procuror Emil Moţa, cele două funcţionare fiind considerate complice cu cei trei indivizi. Învinuiţii au falsificat diferite acte şi au întocmit dosare fictive de creditare, unul dintre ei fiind recidivist în domeniu.

O instanţă de judecată a Tribunalului Gorj a decis pedepse cuprinse între zece şi aproape 12 ani de închisoare pentru cei trei inculpaţi. Ion Gogoneţu, Ion Cican şi Gheorghe Florea au fost arestaţi preventiv pentru câteva luni, în cele din urmă ei fiind lăsaţi în libertate. Cei trei au fost judecaţi şi condamnaţi şi să despăgubească unitatea bancară cu aproape 750.000 de lei, sumă în care intră prejudiciul iniţial, de circa o jumătate de lei, şi dobânda aferentă. Sentinţa pronunţată împotriva celor trei nu este definitivă, aceştia având posibilitatea să declare apel.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here