Sentință desființată! Ucigașul contabilei din Baia de Fier va fi rejudecat

2637

Bărbatul din Argeș care a ucis-o pe contabila primăriei din Baia de Fier va fi rejudecat. Ginel Rolea a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la 16 ani de închisoare pentru omor asupra unui membru al familiei. Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, rejudecarea dosarului, după ce s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în omor calificat.
„Admite apelurile formulate de persoana vătămată Avram Cristian şi inculpatul Rolea Ginel, în prezent arestat în penitenciarul Craiova, împotriva sentinţei penale nr. 207 din data de 27.12.2023 pronunțată de Tribunalul Gorj. Constată că prin încheierea din data de 19.02.2024 a Curţii de Apel Craiova s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Rolea Ginel a fost trimis în judecată din infracţiunea de omor, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 188 alin. 1 rap. la art. 199 alin.1 din Codul penal în infracţiunea de omor calificat, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 188 alin.1 rap. la art. 189 alin. 1 lit. h din Codul penal şi art. 199 alin.1 din Codul penal. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe, respectiv Tribunalul Gorj. Menţine actele şi măsurile procedurale dispuse până la data de 27.12.2023. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Rolea Ginel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 942 lei reprezintă onorariu apărător oficiu pentru inculpat. Definitivă”, se arată în minuta sentinței de miercuri, 17 aprilie, a Curții de Apel Craiova.
Argeșeanul se află în arest preventiv încă de la sfârșitul lunii iulie 2023, de când a comis oribila faptă.
Mariana avea 57 de ani şi era contabilă de peste două decenii la primăria din Baia de Fier. În urmă cu câțiva ani, femeia l-a cunoscut pe Ginel, pe internet. Bărbatul, cu doi ani mai tânăr, s-a mutat din Argeș la Gorj. Contabila a crezut că va duce o viață liniștită, însă a sfârșit prin a fi ucisă, în propria bucătărie, cu 16 lovituri de cuțit. Moartea femeii a fost violentă, au stabilit anchetatorii. După crimă, bărbatul a ieșit pe ulița satului și le-a spus vecinilor ce a făcut. „O omorâi pe Mariana”, după care a sunat la 112 și a anunțat poliția.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here