Sentință definitivă după crima de la Crasna

325

Tânărul de 38 de ani, din comuna Crasna, care a ajuns în arest la începutul lunii septembrie a anului trecut, după ce și-a omorât fratele, a aflat verdictul, la Curtea de Apel Craiova. Instanța din Bănie a respins atât acțiunea inculpatului, cât și a procurorilor care au solicitat o pedeapsă mai aspră. ”Respinge ca nefondate apelul inculpatului şi al Parchetului. Deduce în continuare din pedeapsă durata arestării preventive de la 15 noiembrie 2016 la zi. Definitivă”, a stabilit instanța pe 10 ianuarie. Ion Trăistaru va sta 14 ani în închisoare, așa cum au stabilit judecătorii de la Tribunalul Gorj, pe 15 noiembrie 2016. ”Condamnă pe inculpatul Trăistaru Ion la paisprezece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie – omor – împotriva persoanei vătămate Trăistaru Nicolae. Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat, după rămânerea definitivă a sentinţei în vederea introducerii acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Confiscă de la inculpat o lopată cu coadă din lemn, o rangă metalică, depuse la Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Gorj. Ia act că persoana vătămată Trăistaru Nicolae nu s-a constituit parte civilă în cauză”, a stabilit prima instanță. Agresorul lucra ca cioban în localitate, înainte de comiterea faptei.
Nicolae Trăistaru a fost lovit cu o lopată în cap. Bărbatul de 41 de ani a murit la spital. Scandalul a avut loc la o stână din satul Radoși, iar agresorul a fugit după comiterea faptei, fiind prins ulterior de polițiști.
”În seara zilei de 1 septembrie 2016, în jurul orelor 18.30, a aplicat mai multe lovituri cu o lopată în cap fratelui său, producându-i leziuni traumatice ce au determinat decesul ulterior al acestuia”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în timpul cercetărilor.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here