Sentință amânată pentru un fost primar din Gorj

289

Procesul fostului primar al comunei Padeș, Mihăiță Gabriel Troacă, s-a încheiat la Tribunalul Gorj. Deși instanța a avut, ieri, termen pentru stabilirea sentinței în dosarul în care a fost judecat pentru infracțiuni de evaziune fiscală, magistrații au amânat pronunțarea la data de 9 februarie. Hotărârea nu va fi definitivă. Fostul primar a fost deferit Justiției în 2014, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind acuzat de procurori că, înainte de a fi primar, în perioada 2009 – 2012, în calitate de administrator al unei firme care deţinea o balastieră din Padeş nu ar fi înregistrat toate veniturile provenite din activitatea societăţii.
”Din cercetările efectuate în cauză până în prezent rezultă că inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, în calitate de administrator de drept şi de fapt al unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2012 nu a înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de vânzare bunuri şi de prestări servicii şi implicit a veniturilor realizate, prejudiciul creat astfel bugetului general al statului fiind în sumă totală de 2.604.861 lei”, se preciza , pe 11 septembrie 2014, într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Pe 10 septembrie 2014, fostul edil-șef a fost reținut de anchetatori pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberat. Acesta a declarat permanent că este nevinovat.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here