Sensul giratoriu din zona Kaufland dat în folosinţă

153

sesn giratoriuCel de-al optulea sens giratoriu a fost dat în folosinţă recent în imediata vecinătate a complexului comercial Kaufland situat în zona de sud a municipiului.

Mai precis, noul sens giratoriu a fost amenajat la întretăierea străzilor Termocentralei cu 9 Mai şi cu ieşirea din complexul comercial de pe Aleea Digului. “La ora actuală toată zona e sistematizată şi circulaţia se desfăşoară normal fără să mai existe ambuteiajele specifice zonei până la începerea amenajării sensului giratoriu”, ne-a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Acesta a menţionat faptul că lucrarea este cea mai complexă din punct de vedere al sistematizării unei intersecţii datorită configuraţiei mai aparte care implică regula încadrării într-un sens giratoriu, dar şi a unor semne de circulaţie de prioritate. “Prin proiectul făcut s-a hotărât o formă mai aparte a pastilei centrale care e ceva mai mult decât un simplu sens giratoriu obişnuit”, a mai adăugat Ionescu.
Lucrările de amenajare a pastilei din intersecţia mai sus menţionată au costat 1,2 miliarde de lei vechi, bani pe care directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu i-a justificat ca fiind investiţi atât în construirea de ziduri de sprijin pe partea de sud a sistematizării, ridicarea cotei circa 80 cm a celui de-al doilea sens de circulaţie, precum şi devierea reţelei electrice pentru asigurarea iluminatului pe timpul nopţii. În prezent, datorită acestei sistematizări în zona de sud se circulă foarte bine.
Marius Ionescu a mai spus că din primăvară va debuta etapa a II-a a modificărilor în traficul din municipiul Târgu-Jiu, etapă care va include zona de nord a acestuia, urmând să se caute soluţii de finanţare şi pentru etapa a III-a.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here