Seniorii învaţă limba engleză la CED Gorj

275

În cursul anului trecut, la Centrul Europe Direct (CED) Gorj a debutat un curs gratuit de limba engleză destinat seniorilor cu vârste de peste 50 de ani. Sub îndrumarea membrilor echipei CED Gorj, dar şi a voluntarilor Centrului, seniorii desluşesc pas cu pas tainele acestei limbi, acumulând astfel în fiecare zi noi cunoştinţe.

La orice vârstă poţi să înveţi lucruri noi. O dovedesc seniorii care participă la cursurile destinate lor, organizate de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj şi de Centrul Europe Direct Gorj. Unul dintre aceste cursuri este cel de limba engleză, curs la care în prezent participă unsprezece seniori. Ideea organizării acestui curs a venit chiar din partea seniorilor. „Am colaborat cu dânşii la alte proiecte ale Bibliotecii Judeţene şi s-a creat o legătură. Solicitarea a venit din partea lor. Am observat că îşi doreau foarte multe să înveţe limba engleză; noi doar am răspuns cererii lor. La final, seniorii vor primi o diplomă de participare. Cursul este gratuit. E un curs util, un curs în cadrul căruia au ocazia de a învăţa bazele limbii engleze”, a spus Diana Lăcătuşu, consilier comunicare CED Gorj. Conştiinciozitatea seniorilor şi motivaţia de care dau dovadă aceştia i-au impresionat pe reprezentanţii CED Gorj. „S-au implicat foarte mult şi sunt foarte conştiincioşi (n.r. seniorii). Am fost surprinsă să văd cât de dornici sunt să înveţe lucruri noi. E o plăcere să lucrez cu ei. Până la urmă, e un câştig atât pentru ei, cât şi pentru noi”, a mai spus Diana Lăcătuşu.
Seniorii interesaţi de aceste cursuri trebuie să ştie că o nouă serie de cursuri de limba engleză va debuta în vara acestui an, la CED Gorj. Pe lângă cursul de limba engleză, Centrul Europe Direct Gorj a mai organizat anul trecut şi un curs de Facebook pentru seniori, pentru a-i ajuta pe aceştia să ia legătura cu copiii sau cu alte rude plecate în străinătate.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here