Senatul a votat: Alegeri prezidențiale în septembrie. Camera Deputaților, for decizional

997

Senatul a adoptat, astăzi, proiectul de lege iniţiat de UDMR, prin care se propune modificarea datei alegerilor pentru preşedinția României.

Au fost înregistrate 76 de voturi „pentru”şi 20 împotrivă

Dacă în forma proiectului de act normativ depus de parlamentarii UDMR se propunea ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României, în urma amendării proiectul stipulează ca alegerile să aibă loc cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult trei luni anterior lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, prevede proiectul de lege în forma amendată de Comisia juridică şi însuşită de plen.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 5 alin.(1) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here