Senatorul Ruşeţ, mulţumit de activitatea sa parlamentară

297

rusetParlamentarul PD-L, Ion Ruşeţ, şi-a prezentat, duminică, la sediul organizaţiei din Târgu-Jiu, un raport privind activitatea sa desfăşurată în Senat în sesiunea ianuarie-iunie 2010. Ruşeţ face parte, în acest organism, din două comisii permanente şi două comisii speciale ale Parlamentului. În această jumătate de an, senatorul Ruşeţ, a fost autor sau coautor la 22 de iniţiative legislative, acesta având de la începutul mandatului său 38 de astfel de iniţiative.

Ion Ruşeţ a reuşit să transforme două dintre iniţiativele sale legislative în legi, o alta a fost adoptată şi trimisă la preşedinţie pentru promulgare, cinci au fost respinse de Parlament, patru au fost retrase de către iniţiatori deoarece fie Guvernul a venit cu propuneri legislative similare, fie au adoptat ordonanţe de urgenţă care să reglementeze domeniile la care făceau referinţă, iar 26 sunt în diferite stagii procedurale. Ruşeţ a lipsit la opt voturi finale dar şi-a motivat absenţa prin prezenţa sa în acelaşi timp la lucrările Comisiei Speciale pentru dezbaterea de fond, în procedură de urgenţă a Codului Penal, celui de procedură penală, a Codului Civil şi a celui de procedură civilă. Acesta a anunţat că în cele şase luni de activitate, din anul acesta, a depus şi prezentat Parlamentului patru declaraţii politice, patru întrebări şi o interpelare. Declaraţiile politice ale lui Ruşeţ au vizat, în primul rând, domeniul economic, evidenţiind starea dezastruoasă în care se află economia românească. Celelalte declaraţii analizează fenomenul corupţiei şi atitudinea adoptată de PSD în această perioadă dificilă pentru ţară.

În audienţă la cabinetele parlamentare

În ce priveşte activitatea de la cele patru cabinete parlamentare din judeţ, Ruşeţ a avut audienţe cu 485 de cetăţeni care i-au cerut sprijinul în diverse probleme. Ruşeţ a anunţat că a reuşit să le găsească loc de muncă pentru o scurtă perioadă la peste 40 dintre cei care i-au călcat pragul cabinetelor parlamentare din Mătăsari, Motru şi Bumbeşti-Jiu, acesta anunţând că va fi obligat să închidă cabinetul de la Târgu-Jiu, din sediul PD-L Gorj, deoarece aici au venit foarte puţini cetăţeni, dar şi ca urmare a unei decizii a Biroului Permanent al partidului.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here