Senatorul Rujan(PSD): Proiectul lui Ion Iordache, privind retrocedarea pădurilor, nu este deloc nou și inovator. Este doar o manevră politică!

3671

Parlamentarul PSD, Cristi Rujan, coleg de Senat cu liberal Ion Iordache a clarificat, astăzi, cum stau lucrurile în legătură cu proiectul liberalului de Gorj, care ar urma să rezolve problema retrocedării pădurilor. În opinia lui Rujan, universitar la bază, specializat în drept, proiectul lui Ion Iordache nu va fi niciodată aprobat deoarece este aproape identic cu cel al deputatului Dan Vîlceanu, proiect care în anul 2019 a fost respins și la Camera Deputaților și de Senat. În opinia senatorului PSD, este vorba despre un proiect cu același conținut juridic ca al lui Vîlceanu, proiect deja eșuat, care nu are nicio șansă de reușită, fiind folosit de noul inițiator doar politic, gorjenii fiind astfel induși în eroare.

Senatorul Rujan subliniază că problema retrocedării pădurilor este, adevărat, una spinoasă, dar calea de rezolvare nu este copierea unui proiect care nu este nici nou, nici inovator. Lipsiți de informația în cauză, o parte a primărilor PSD Gorj au anunțat, ieri, că susțin demersul lui Iordache și chiar i-au rugat pe parlamentarii PSD să facă și ei asta.

Explicația parlamentarului PSD este însă următoarea: ,,Sigur că problema retrocedării terenurilor forestiere către cei îndreptățiți este foarte importantă și noi, parlamentarii PSD, am avut foarte multe discuții în acest sens cu primarii și cu autoritățile statului care au incidență în domeniu: Romsilva și ANRP. Varianta propusă în această inițiativă legislativă nu este nouă și nicidecum inovatoare, așa cum se prezintă. Aceste norme juridice, care au fost inserate în trecut în mai multe acte normative referitoare la restituirea proprietății, au fost declarate neconstituționale prin mai multe decizii ale Curții Constituționale. Ca exemplu, dispozițiile identice cuprinse în Legea nr. 165/2013 au fost declarate neconstituționale prin Decizia Curții Constituționale nr. 395/2017. În anul 2019 domnul deputat Dan Vâlceanu a formulat o propunere legislativă cu același conținut juridic care a fost respinsă în ambele camere ale Parlamentului. În anul 2023 se preia textul propunerii domnului Vâlceanu și se prezintă primarilor ca o noutate ce va rezolva problema. Este doar o manevră politică (nu juridică) prin care se urmărește inducerea în eroare a oamenilor. Nu aceasta este soluția”.

Senatorul PSD a menționat că genul acesta de soluție „a fost încercată de foarte multe ori și, de fiecare dată, nu a reușit”.

„A pleca de la aceleași premise juridice și a avea pretenția unor rezultate diferite denotă o incapacitate de înțelegere a aspectelor deduse reglementării. În această perioadă la nivelul Guvernului României își desfășoară activitatea un grup de lucru constituit special pe această problematică și, din discuțiile pe care le-am avut cu doamna Cristina Stanca, președinta Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, se află în stadiul concluziilor, urmând să finalizeze un proiect de act normativ cuprinzător și circumscris dispozițiilor constituționale, pe care îl vom promova și susține în Parlament”, a conchis senatorul Rujan.

2 COMENTARII

  1. TAIATI TOATE PADURILE..SA NU FIE UN COPAC..NE INCURCA..CIORILE TOATE..SERPI ETC..TAIATIM TOT..SI FUGITI IN..GERMANIA..FRANTA AMERICA..CHINA ETC..
    MUNTII..CARIERE DE PIATRA..ROMANIA..O CARIERA IMENSA…
    CE FRUMOS! ESTE!?

  2. Au început să arunce cu minciuni, promisiuni și tot felul de aberații ,doar, doar vor mai ciupii ceva voturi. Băi psd iștilor și pnl iștilor, ore să vă de-a românii la șuturi în dorsal la alegeri de nu o sa vă vedeți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here