Senatorul Rujan, reacție pertinentă în problema școlilor închise, pe motiv de nevaccinare a dascălilor

1429

Parlamentarul de Gorj, Cristi Rujan, este singurul politician din judetul nostru care a avut o reacție publica la adresa discriminării făcute în școli pe baza ordinului ministrului Educației de a trimite în online elevii din școlile unde dascălii nu s-au vaccinat în proporție de 60%. Problema a fost relatată pe larg de Gorjeanul, publicație care a subliniat discriminarea făcută în rândul elevilor de la 24 de unități de învățământ din județ, dar mai ales de la școlile unde rata de incidență este sub 3 la mia de locuitori.

„PSD rămâne consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze în condiții de siguranță, însă orice decizie trebuie să aibă la bază faptul că dreptul fundamental al copiilor de a avea acces la educație nu poate fi condiționat. Criteriul exclusiv al vaccinării personalului din școli, impus de Ministerul Educației, generează nenumărate anomalii care ar fi putut fi evitate dacă solicitarea pe care PSD o face încă din luna iulie, aceea de testare periodică a elevilor și cadrelor didactice, s-ar fi pus în practică încă de la debutul acestui an școlar”, a transmis senatorul PSD, singurul politician cu o poziție fermă la acest capitol la nivelul județului Gorj.

„Din aceste considerente, lucrurile nu pot rămâne astfel, iar soluția ar consta în descentralizarea reală a hotărârii privind închiderea unei unități de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați”, a subliniat senatorul social-democrat într-o postare publică pe pagina sa de socializare.

Reamintim că elevii din 24 de școli și grădinițe din Gorj fac de luni ore online, deoarece dascălii din aceste unități nu sunt vaccinați în procentul stabilit de ministrul Cîmpeanu, procent nediscutate cu sindicatele din învățământ, stabilit pur și simplu fara o consultare prealabilă, doar din dorința creșterii ratei de vaccinare la nivelul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here