Senatorul Rujan, întrebare pentru ministrul Educației! Mobilitate cu probleme la CNSH Târgu-Jiu

2038

Parlamentarul de Gorj a semnalat deficiențe în procedura de mobilitate a cadrelor didactice, iar pentru asta i-a adresat o întrebare, pertinentă, ministrului Educației. În cuprinsul documentului, Rujan îl întreabă pe ministrul Cîmpeanu dacă va realiza controale în școli pe acest aspect, asta deoarece legislația permite ascunderea unor posturi/ catedre și o lipsă de transparență în privința locurilor de muncă vacante din învățământ. Senatorul PSD exemplifică ministrului o situație legata de mobilitatea deficitară chiar de la Colegiul Național Spiru Haret din Târgu-Jiu.

Prima întrebare, adresată de senatorul PSD Gorj, Cristinel Rujan, aflat la primul mandat, a fost adresată ministrului Educației. Parlamentarul a semnalat nu numai carențe de natura legislativă, în procedura de mobilitate a cadrelor didactice, ci și aspecte care țin de ascunderea unor posturi în învățământul gorjean.
,,Este o întrebare care vizează, în plan general, aspecte legate de carențe legate de legislația care reglementează mobilitatea cadrelor didactice, care este una deficitară. Asta face ca aplicarea legislației să se facă discreționar în favoarea unor anumite persoane, fie pe criterii de clientelism politic, fie pe prieteni ori alte modalități de raportare. Este esențial ca, în învățământul românesc să nu mai fie echivocul ca și mod de reglementare pentru ca fiecare să aibă șanse egale, corecte, în ceea ce privește mișcarea personalului didactic dintr-o unitate școlară în alta. Bineînțeles, am întrebat ministrul Educației dacă va dispune controale în țară, și la Gorj, de ce nu, pentru a vedea dacă s-a respectat legea așa cum este ea și, evident, dacă va acoperi acele goluri din textul legii care dau posibilitatea celor care profită de aceste goluri să jongleze cu acele ore din listele IȘJ-urilor”, a declarat senatorul Rujan. Parlamentarul social-democrat susține că i s-a semnalat și o problemă gravă, pe linia mobilității, de o persoană de la liceul din Târgu-Jiu. Acest lucru a fost transmis ministrului în considerentul că astfel de cazuri se regăsesc la nivel național.
Cristinel Rujan este senator de Gorj de la finalul anului trecut. Anterior funcției parlamentare a fost prefect de Gorj și s-a remarcat pentru modul corect în care a aplicat noțiunea de legalitate în cadrul instituției.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here