Senatorul Rujan: Fără ipocriți în funcții publice

1367

Premierul Florin Cîțu nu știe de ce au crescut cheltuielile cu salariile bugetarilor, așa că, oficial, i-a cerut explicații ministrului de Finanțe. Afirmațiile premierului au fost taxate dur de către opoziție. Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, are o explicație pentru majorarea cheltuielilor de personal.
„Întreg Guvernul, de la vlădică până la opincă, este preocupat de situația cheltuielilor cu salariile! Vedem un prim-ministru indignat și nedumerit, care pretinde că nu știe cum se face că, în primele două luni ale acestui an, cheltuielile de personal au fost mai mari cu 1,149 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului trecut (+6,6%). Eu mă gândesc că o cauză ar putea fi «foamea» celor trei partide de dreapta aflate la guvernare, precum și unele măsuri luate pentru a potoli această «foame», în conformitate cu principiul «funcții pentru toată lumea»”, a spus Rujan.
Senatorul PSD aduce în discuție angajările a zeci de mii de oameni în sectorul public, „nu neapărat competenți”, înființarea de noi posturi în sistemul public, un exemplu în acest sens fiind postul de secretar general al Instituției Prefectului, înființarea a două noi funcții de conducere la TVR și Radioul public, dar și acordarea sporului de 30%, de combatere a epidemiei de COVID-19, nu doar personalului medical, dar și angajaților din prefecturi.
„Iar acestea sunt doar câteva exemple. Prin urmare, este un pic jenant ca un prim-ministru să gireze toate aceste cheltuieli, după care să vină și să spună că ar vrea să știe «cum s-a întâmplat»”, a explicat parlamentarul de Gorj.
Premierul Florin Cîțu a declarat că nu crede că vor mai exista sporuri în noua formă a legii salarizării.
El a precizat că execuția bugetară pe primele trei luni arată o creștere a cheltuielilor cu salariile bugetarilor, dar nu știe de unde vine această creștere, pentru că „legislația în vigoare nu ar fi permis”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here