Senatorul Rujan: Economia țării, o noțiune bună de susținut doar la nivel declarativ

672

Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, critică coaliția de guvernare în ceea ce privește sprijinul acordat firmelor și populației în pandemie.

„În timp ce guvernanții noștri se ceartă pe ciolan și semnează acte adiționale prin care Gigel se angajează că nu-l mai bate pe Ionel, economia țării rămâne o noțiune bună de susținut doar la nivel declarativ. Cu toate că sectorul IMM are un rol important în generarea de noi locuri de muncă, fiind susținut și încurajat în toată Uniunea Europeană, în România guvernarea de dreapta elimină, rând pe rând, toate programele de dezvoltare inițiate în trecut, care și-au dovedit avantajele în timp. În această perioadă, mai toate statele europene se întrec în măsuri pentru susținerea și relansarea economiei, iar țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria au anunțat deja măsuri concrete de relansare a turismului. În țara noastră, nimeni nu are timp pentru astfel de lucruri; în România se fac, se desfac guverne și se elimină voucherele de vacanță.

Probabil că acesta este motivul pentru care România se situează pe locul 124 (potrivit unui clasament FMI), alături de statele considerate din lumea a treia, în privința sprijinului direct acordat firmelor și populației în pandemie”, spune Rujan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here