Senatorul Rujan: Campania de vaccinare, un mare fiasco

1589

Senatorul PSD de Gorj, Ion Cristinel Rujan, susține că obiectivul Guvernului, de a vaccina aproximativ 10,4 milioane de români, până în toamnă, se prefigurează a fi un mare eșec.
„Cei care sunt atenți la ceea ce se întâmplă în spațiul public, probabil că au observat că Guvernul ne îndeamnă să ne vaccinăm, în fiecare zi, prin spoturi realizate cu personalități din domeniul medical. Hilar este însă că românii, chiar și cei hotărâți să se vaccineze anti-Covid, au probleme fie în a se înscrie pe o platformă care funcționează cu întreruperi, fie dau peste centre de vaccinare nefuncționale sau care nu dețin suficiente doze de vaccin în stoc.
În aceste condiții, obiectivul Guvernului, de a vaccina aproximativ 10,4 milioane de români, până în toamnă, se prefigurează a fi un mare eșec. Pe care, evident, actuala coaliție de dreapta nu și-l va asuma, așa cum nu își asumă nici haosul din economie, din sănătate sau educație”, susține Rujan.
Premierul Florin Cîțu a anunțat însă că strategia de vaccinare va fi regândită. „Pe parcurs, odată cu venirea vaccinurilor, vom modifica hotărârile de Guvern, pentru a accelera campania de vaccinare. Etapa a doua a început cu două săptămâni mai devreme decât era programat și, dacă lucrurile vor merge bine, va fi accelerată și etapa a treia, care poate demara la începutul lui aprilie”, a precizat premierul.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Hotarati-va ce va doriti voi astia din partid. Anul trecut sustineati ca e o simpla raceala, nu purtati masti si desfintati prin curtea constitutionala toate masurile de limitarea pandemiei. Acum nu se vaccineaza suficient. Fiind parlamentar, ar trebui sa stiti ca dozele pe care le primim sunt limitate. Si ritmul actual de vaccinare este impus strict de dozele pe care le primim. Dozele vin in toata Uniunea Europeana proportional cu populatia. Dar se pare ca sunteti parlamentar doar pentru bunastarea personala si nu va prea obositi sa fiti informat si sa va faceti treaba. Nu am asteptari sa aveti vreo initiativa legislativa (dupa ce am citit articolul asta imi dau seama ca e mult peste capacitatile dvs) . Sincer nu cred ca veti avea nici macar o interpelare in cei 4 ani cat veti fi acolo.
    Stiu sigur ca sunteti o rusine pentru judetul asta si ca oameni ca dvs nu vor reusi niciodata sa faca un lucru bun pt gorjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here