Senatorul Iriza îl trage de urechi pe deputatul Vâlceanu!

218
Prin intermediul unui comunicat de presă, senatorul ALDE, Scarlat Iriza i-a dat replica deputatului Dan Vâlceanu care l-a criticat joi pe fostul manager al CEO, Ionel Ilie, în legătură cu lipsa de profit al companiei de stat. Iriza susține că, în opinia sa, Dan Vâlceanu se crede tot în campanie electorală, liberalul criticând în necunoștință de cauză Complexul Energetic Oltenia și pe fostul manager,. Asta cu atât mai mult cu cât liberalul nu ar fi discutat cu Ionel Ilie, vreodată, pe această temă.
,,Constat că domnul deputat Dan Vâlceanu continuă să comenteze despre realizările Complexului  Energetic Oltenia în anul 2016, fără o minimă documentare, coborând nivelul declaraţiilor politice la nivel de bârfă.
M-am documentat şi aflat că nu a discutat cu Ilie nici măcar un minut despre situaţia CEO, sau despre pieţele de energie, dar continuă să acrediteze ideea că a fost un prost manager. Deşi Ilie nu este susţinut de ALDE, mă simt dator să restabilesc adevărul astfel încât să nu se mai arunce cu noroi pe o societate care, cu toate greutăţile, a reuşit să evite insolvenţa. Realitatea a fost că în lunile februarie, martie, aprilie şi mai din anul 2016 s-au realizat  producţii foarte mici, în principal datorită condiţiilor din SEN, fiind o perioadă cu temperaturi mai mari decât media multianuală, cu un consum mai mic, cu debite mari pe Dunăre şi râuri. Revenirea s-a realizat după 01 iunie, ca urmare a reducerii producţiei hidro şi a celei regenerabile, cu o îmbunătăţire semnificativă după 01 octombrie, fiind premise clare să se realizeze profit din exploatare, rămânând o pierdere cauzată de devalorizarea accentuată a leului faţă de yenul japonez.Din informaţiile mele, CE Oltenia a funcţionat foarte bine în a doua jumătate a anului 2016, reuşind să recupereze în bună parte producţia nerealizată în lunile menţionate. Solicit astfel domnului deputat să se gândească şi să se documenteze mai bine înainte de a face declaraţii despre profitul sau pierderea CE Oltenia. Deontologic este să soliciţi şi opinia celui pe care îl critici, aplicând principiul ”audiatur et altera pars”,, a transmis Scarlat Iriza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here