Senatorul Greblă şi-a aniversat cel mai vârstnic alegător

288

DSC02666Parlamentarul Toni Mihail Greblă a fost invitat, la sfârşitul săptămânii trecute, din nou la ziua de naştere a Rusalinei Guţă, femeia din localitatea Urecheşti, comuna Drăguţeşti, care a împlinit acum venerabila vârstă de 101 ani. Greblă a participat la alegătoarea din colegiul său şi anul trecut, atunci când femeia a împlinit 100 de ani.

Senatorul gorjean şi-a făcut o tradiţie în a se întâlni cu cei mai vârstnici alegători ai săi. Astfel, Toni Greblă a mers, din nou, în acest an pentru a o felicita pe Rusalina Guţă la împlinirea celor 101 ani. Spre deosebire de anul trecut, bătrâna din Urecheşti, comuna Drăguţeşti a fost mult mai vorbăreaţă. L-a ţinut de mână pe senator, minute bune, şi i-a povestit cum „o mai supără fetele” şi cum e să trăieşti dintr-o pensie de nici 300 de lei. La aniversarea celor 101 ani Rusalina a fost şi de această dată înconjurată de aproape toate rudele, de cele două fiice în vârstă de 72 de ani, respectiv de 74 de ani, şi de strănepoţi.

Cadouri la 101 ani

Rusalina Guţă are însă din cauza vârstei înaintate şi probleme serioase de sănătate, ea nu mai vede aproape deloc. Bătrâna a sesizat totuşi că paharul de ţuică cu care trebuia să dea noroc nu era tocmai plin.

Bătrâna a muncit în tinereţe la CAP, mergea cu căruţa la Petroşani să vândă lemne, iar în timpul liber confecţiona pături sau covoare pe care le vindea. Nu a fost niciodată la şcoală, dar s-a descurcat. A reuşit să aibă grijă şi de cele două fiice, şi de nepoţi, iar acum la 101 ani este preocupată să-i găsească „o fată frumoasă” unuia dintre strănepoţii ei. „Măicuţa merită toată recunoştinţa noastră pentru faptul că, în lipsuri, cu mari greutăţi, având probleme, inclusiv în epoca colectivizării, a reuşit să învingă greutăţile vieţii şi să ajungă la 101 ani încă lucidă şi neavând nevoie de o îngrijire specială. Cred că şi moştenirea genetică a ajutat-o să ajungă la această venerabilă vârstă”, a declarat senatorul Toni Greblă. Parlamentarul nu a venit cu mâna goală la sărbătorită, aducându-i cadouri aşa cum s-a întâmplat la fiecare fericit eveniment.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here