Senatorul Greblă, patron de struţărie la Teleşti

549

deschidere●,,Domnul senator Greblă aduce beneficii comunei prin ferma de struţi realizată anul trecut. El a asigurat, de altfel, şi câteva locuri de muncă în comună. M-aş bucura să fie mai mulţi investitori cu astfel de iniţiative pe raza localităţii noastre”, Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti

O mare parte dintre localnicii comunei Teleşti, în frunte cu primarul localităţii, Romulus Bîldea, aplaudă la unison demersul făcut de senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, care, spun aceştia, şi-a pus pe roate o Struti3struţărie, pe raza localităţii. Ferma de struţi a fost realizată în urmă cu un an de zile, iar edilul local susţine că parlamentarul nu ar avea deocamdată beneficii financiare de pe urma afacerii, dar dă ca sigur faptul că roadele s-ar vedea în scurt timp. Primarul susţine că ferma lui Greblă are deocamdată 79 de struţi, pe care îi înmulţeşte periodic. În ciuda asigurărilor date de teleşteni şi de primarul Bîldea, cum că struţăria este a lui Greblă, senatorul asumându-şi în faţa lor proprietatea, afacerea nu figurează deloc în declaraţia de avere a parlamentarului.

IMG00023Struţăria salvează nu România ci Teleştiul, par a fi de părere localnicii comunei gorjene şi chiar primarul localităţii care laudă iniţiativa parlamentarului PSD, Toni Mihail Greblă, de a porni o afacere într-un spaţiu aparţinând fostului lor IAS. Ferma de struţi ori struţăria, cum îi spun localnicii afacerii realizate de Greblă, se întinde pe ceva spaţiu undeva la ieşirea din Brădiceni spre Teleşti, pe partea dreaptă. Primarul Romulus Bîldea susţine că terenul se află însă pe raza localităţii pe care o conduce edilul PNG, care menţionează că totul s-ar fi demarat cu un an în IMG00024urmă. ,,Crescătoria de struţi este a domnului senator Greblă, terenul aparţine de Teleşti şi se află pe drumul spre Brădiceni, pe deal. Are 79 de bucăţi(n.r. struţi), ştiu că are ferma de anul trecut, iar păsările le înmulţeşte. Senatorul are la fermă şi personal angajat, dar şi dânsul personal trece pe acolo”, a declara primarul Bîldea.

,,Domn’ senator” creşte struţi

Nu numai primarul dă ca sigură apartenenţa struţăriei şefului Comisiei Juridice din Senatul IMG00025României, ci şi o mare parte dintre localnicii din Teleşti. Chiar şi îngrijitorii struţilor de la fermă spun că aceasta este a lu’ ,,domn’senator Greblă”. ,,Senatorul asigură la fermă 3-4 locuri de muncă, dar contează şi acestea pentru că nişte oameni au unde lucra cinstit. Dacă ar mai fi 3, 4 astfel de ferme, ar fi ideal pentru Teleşti”, completează primarul care subliniază mereu că ,,ferma este un lucru bun pentru comunitate”. Trecătorii ştiu şi ei că ferma de struţi este a lui Tony Greblă. ,,Cum nu ştiţi a cui este? Este a fostului prefect. Acum este deputat, senator ceva. Este a lui Greblă, dar e pe numele nevestei”, susţine Ion Savu. Sunt oameni care povestesc, de asemenea, că terenul, vreo 40 de ari, pe care se află ferma ar fi într-un litigiu cu un fost director stabilit la Bucureşti, de loc din Gureni, comuna Peştişani. Poate şi din acest motiv, proprietatea din Teleşti nu figurează încă în declaraţia de avere a lui Greblă.

Fermă pe fonduri

Primarul Bîldea susţine, de asemenea, că ferma lui Greblă ar fi fost realizată pe fonduri europene, acesta spunând însă că parlamentarul ar fi de mult proprietarul spaţiului în care funcţionează struţăria. ,,Greblă este proprietar de mult. Şi nu ascunde asta. El a luat nişte grajduri ale fostului IAS iar ferma de struţi a făcut-o pe fonduri, este foarte frumoasă. Pentru mai multe amănunte sunaţi-l pe Greblă”, a declarat edilul local PNG, care simpatizează acum cu PNL-ul. Cum a spus primarul am încercat să facem şi noi, din păcate, deşi a fost apelat telefonic, ieri, senatorului Greblă nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de ferma sa de struţi.

Crescătoria, nedeclarată

În declaraţia sa de avere, datată 12 mai 2011, Toni Mihail Greblă susţine însă că are un teren intravilan în Târgu-Jiu, de 500 mp, o casă şi o garsonieră, ambele în municipiu şi trei maşini. Toni Mihail Greblă a susţinut recent că este sprijinit de o parte a PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, funcţie pentru care spune că nu va candida decât în anumite condiţii.

Anamaria Stoica

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here