Senatorul Greblă îl propune pe Ion Iliescu preşedinte al PSD

393

IMG_6381Parlamentarul de Gorj, Toni Mihail Greblă, a declarat ieri că cea mai bună soluţie pentru PSD ar fi acum ca Ion Iliescu să devină preşedinte al partidului pentru un an de zile. Varianta aceasta va urma să fie discutată de

social-democraţi, după sărbători. Se pare că propunerea a fost discutată deja de mai mulţi membrii ai PSD.

Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă a făcut publică ieri o informaţie care va crea numeroase discuţii în mediul politic în următoarele zile. Acesta a menţionat că, în acest moment, cea mai bună soluţie pestru partid ar fi revenirea lui Ion Iliescu la cârma formaţiunii politice, pentru un an de zile. ,,Domnul Iliescu cred că ar putea fi soluţia cea mai echilibrată la momentul actual pentru a putea organiza într-un an de zile un congres la care să fie aleasă o nouă conducere a partidului. Dumnealui, şi ca preşedinte onorific, nu poate fi acuzat sau suspectat că ar favoriza pe unul sau altul dintre potenţialii candidaţi la conducerea partidului şi, în consecinţă, şi eu şi alţi colegi considerăm că poate fi soluţia cea mai bună acum pentru situaţia în iliescu1care se află PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale”, a afirmat Toni Greblă. Acesta a subliniat că ,,cea mai bună soluţie pentru PSD ar fi ca Iliescu să fie preşedinte interimar un an”.
Fostul preşedinte PSD, în plan secund
Greblă nu vorbeşte nimic despre actualul preşedinte al partidului Mircea Geoană dar dă de înţeles, prin asta, că acesta va treece în plan secund. Senatorul denotă că este preocupat însă de viitoarele alegeri prezidenţiale din 2012, dar lasă ca totul să se discute după sărbătorile de iarnă. ,,Este evident că trebuie să facem schimbări şi să ne gândim la anul electoral 2012. Cine va prelua şefia partidului trebuie să asigure victoria în 2012, iar cu domnul Iliescu, în calitate de preşedinte interimar pentru un an de zile, putem organiza un congres la care să candideze cine doreşte pentru funcţia de preşedinte şi cea mai bună echipă să poată fi aleasă”, a completat Toni Greblă.
geoanaGeoană candidează pentru şefia PSD
Mircea Geoană, preşedintele PSD a declarat, vineri, că i-a informat pe membrii Comitetului Executiv Naţional că va candida pentru încă un mandat la conducerea partidului la Congresul care va avea loc în 2010. Geoană a spus că membrii Comitetului Executiv, cu o singură excepţie, au acordat actualei echipe de conducere un vot de încredere pentru a asigura politica de opoziţie şi pentru a pregăti Congresul statutar din 2010. El a anunţat că la sfârşitul lui ianuarie va avea loc Consiliul Naţional, care va lua în discuţie evaluarea alegerilor prezidenţiale, programul politic şi va convoca Congresul statutar. Geoană a mai afirmat, răspunzând unei întrebări legate de criticile formulate după alegeri de mai mulţi lideri ai partidului, că este în natura omului ,,să fie pe placul şefului când lucrurile merg bine şi de a deveni mai cârcotaş când merg mai puţin bine”. Fără a face referiri concrete, Geoană a apreciat că unii lideri ,,care au stat pe margine” şi care mai mult au ,,încurcat” în perioada campaniei electorale, vor continua să se exprime critic şi în perioada următoare, profitând de faptul că sunt invitaţi la emisiuni televizate.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here